Hyppää sisältöön

Rovaniemeläisen lukion ylioppilaat saivat juhlapuheista eväitä tulevaisuuteen: ”Älä ota pomon murheita apulaisen palkalla”

Rovaniemeläisestä Lyseonpuiston lukiosta valmistui 118 ylioppilasta. Samassa juhlassa lakkinsa saivat myös 18 Rovaniemen aikuislukiosta valmistunutta.

Ylioppilasjuhlat lukion pihalla.
Lyseonpuiston lukion ylioppilasjuhla Rovaniemellä. Eevi Pennanen iloitsee valmistumisesta. Seuraavaksi Pennanen juhlii sukunsa kanssa. Kuva: Eelis Rytkönen / Yle
Eelis Rytkönen

Rovaniemellä ylioppilaita on juhlittu viileässä säässä, mutta tunnelma on ollut lämmin.

Lyseonpuiston lukiosta valmistunut Eevi Pennanen kertoo, että lukion alussa hän ei uskonut, että hän vielä jonain päivänä valmistuisi ylioppilaaksi.

– Tosi onnistunut olo, Pennanen kuvailee valmistujaistunnelmia.

Nuori nainen ylioppilaslakki päässä poseeraa kukkien kanssa.
Rovaniemeläinen Eevi Pennanen hakee Oulun ammattikorkeakouluun suuhygienistikoulutukseen. Varasuunnitelmana on välivuosi ja työnteko. Kuva: Rovaniemi / Yle

”Älä ota pomon murheita apulaisen palkalla”

Juhlassa kuultiin myös värikkäitä puheita. Rehtori Osmo Huhtala siteerasi ajankohtaisessa puheessaan tekoälyä. Huhtala oli kysynyt tekoälyltä vastausta siihen, mitä viisaus on.

Vuonna 1973 ylioppilaaksi valmistunut riemuylioppilas Toini Rahtu puolestaan kehotti valmistuneita välttämään liikaa stressiä.

– Älä ota pomon murheita apulaisen palkalla, Rahtu neuvoi nuoria.

Nainen pitää puhetta suuressa juhlasalissa.
Riemuylioppilas Toini Rahtu muisteli, että hän näki nuoruudessaan yhteiskunnan yksilöä rajoittavana tekijänä. Kuva: Eelis Rytkönen / Yle

Lyseonpuiston lukiosta valmistui tänä keväänä 118 opiskelijaa. Lisäksi samassa juhlassa lakin saivat 18 aikuislukion opiskelijaa.

Ylioppilaat painavat ylioppilaslakkinsa päähän Lyseonpuiston lukiolla.
Lakitus. Etualalla Rovaniemen aikuislukiosta valmistuneita. Kuva: Eelis Rytkönen / Yle

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle