Hyppää sisältöön

Käsittämättömät kuvat: Taistelu liiganoususta keskeytyi, kun katsoja tönäisi maalintekijän tajuttomaksi – toisaalla alkoivat hurjat juhlat

Ranskan jalkapallossa miesten toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelattiin perjantai-iltana sarjakauden viimeinen kierros. Se päättyi käsittämättömissä tunnelmissa. Pääsarjaan nousijat ovat vielä auki.

Lucas Buades kaatui maahan katsojan töytäisystä.
Lucas Buades ja toinenkin Rodezin pelaaja kaatuivat, kun Bordeaux'n kannattajapäädystä ryntäsi katsoja ja töytäisi juhlivia pelaajia. Kuva: All Over Press
Mika Halonen

Ligue 2:n kaksi parasta joukkuetta nousevat Ranskan jalkapallon pääsarjaan. Kakkossarjan viimeiselle kierrokselle lähdettiin tilanteessa, jossa sarjakärki Le Havre oli käytännössä varmistanut nousunsa.

Sen sijaan Metz ja Bordeaux taistelivat kakkossijasta ja toisesta nousupaikasta. Molemmilla oli ennen päätöskierrosta 69 pistettä.

Bordeaux isännöi Rodezia. Vierasjoukkue meni johtoon Lucas Buadesin osumalla, kun ottelua oli pelattu 22 minuuttia. Tämän jälkeen katsomosta juoksi kentälle kannattaja, joka tönäisi maaliaan juhlineen Buadesin kumoon.

Buades piti kantaa kentältä paareilla. Erotuomari ohjasi pelaajat pukukoppeihin ja sanoi, ettei ottelua jatketa. Erotuomarin mukaan Buades oli menettänyt tajuntansa.

– Pelaaja ei voi jatkaa, koska hänellä on aivotärähdys. Olemme kunnioittaneet sääntöjä, eli ottelua ei jatketa, erotuomari Nicolas Rainville totesi.

Lucas Buades juhlii.
Lucas Buades juhlii maaliaan. Kuva: All Over Press
Katsoja ryntää tönäisemään juhlivia Rodezin pelaajia.
Mustapaitainen katsoja ryntäsi kohti juhlivia pelaajia. Kuva: All Over Press
Lucas Buades kaatui maahan katsojan töytäisystä.
Lucas Buades otti osumaa. Kuva: All Over Press
Lucas Buades.
Lucas Buades kaatui maahan katsojan töytäisystä. Tönäisy oli kevyt, mutta ilmeisesti Buades löi sen jälkeen päänsä. Kuva: All Over Press
Bordeaux'n ja Rodezin ottelu keskeytettiin.
Ottelu keskeytettiin. Etualalla pettyneenä Bordeaux'n Dilane Bakwa. Kuva: All Over Press
Bordeaux'n seurapomo ja omistaja Gerard Lopez.
Bordeaux'n seurapomo ja omistaja Gerard Lopez tuli myös kentälle ihmettelemään tilannetta. Kuva: All Over Press

Ranskan kahta korkeinta sarjatasoa hallinnoiva kurinpitoelin kokoontuu maanantaina päättämään, miten tilanteessa toimitaan.

– Haluaisin nähdä, että tämä ratkaistaan kentällä, urheilullisesti. Olemme paikalla valiokunnan kokouksessa maanantaina ja puolustamme kaikkia oikeuksiamme sekä teemme tarvittaessa valituksen, ilmoitti Bordeaux'n seurapomo Gerard Lopez.

Tapauksesta tekee erityisen vaikean se, että Metzin ja Bordeaux'n piti pelata viimeinen sarjaottelunsa samaan aikaan perjantaina.

Metz voitti omassa ottelussaan Bastian 3–2. Tämän jälkeen Metzin fanit juhlivat sarjanousua villisti ja ryntäsivät kentälle.

Metz voitti Bastian 3–2 Ligue 2:ssa ja fanit ryntäsivät kentälle juhlimaan.
Metzin ottelu huipentui sarjanousun juhlintaan ja kentänvaltaukseen. Mutta oliko hurja juhlinta ennenaikaista? Kuva: All Over Press
Metz voitti Bastian 3–2 Ligue 2:ssa ja fanit ryntäsivät kentälle juhlimaan.
Kuva: All Over Press
Metz voitti Bastian 3–2 Ligue 2:ssa ja fanit ryntäsivät kentälle juhlimaan.
Kuva: All Over Press

Mikäli Bordeaux'n ja Rodezin ottelu pelataan myöhemmin uudelleen, Bordeaux tietää, että sen pitää voittaa vähintään neljällä maalilla, jotta se nousee Metzin ohi sarjan kakkoseksi ja nousee pääsarjaan.

Rodez puolestaan on putoamassa kolmannelle sarjaportaalle. Mikäli Rodez voittaa Bordeaux'n, se säilyttäisi sarjapaikkansa.

– Jatketaanko ottelua? Aloitetaanko se alusta? En ole koskaan nähnyt, että pelataan ottelu kauden viimeisen pelipäivän jälkeen, Rodezin puheenjohtaja Pierre-Olivier Murat päivitteli.

Katsomoväkivalta on puhuttanut Euroopassa kuluvan kauden aikana paljon.

Lue lisää: Hollannin jalkapallossa sysimusta viikko – asiantuntijat järkyttyivät väkivallasta Euroopassa: ”Ajan kysymys, kunnes joku menettää henkensä”

Esimerkiksi parisen viikkoa sitten Konferenssiliigan välierässä Hollannissa AZ Alkmaarin fanit hyökkäsivät voittajajoukkue West Hamin katsomonosaan, jossa oli paljon pelaajien perheitä.

Lähteet: Reuters, BBC, The Guardian

Suosittelemme