Hyppää sisältöön

Formula 1:n Espanjan osakilpailun aika-ajoissa nähtiin jättiyllätyksiä, mutta tuttu voittaja – Ferrari-kuljettaja jäi avausosioon

Max Verstappen ajoi paalupaikalle Barcelonassa. Verstappenin tallikaveri Sergio Perez oli yksi päivän epäonnistujista.

Max Verstappenin formula-auto.
Max Verstappen ajoi paalulle. Kuva: Getty Images
Pertti Lappalainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Max Verstappen ajoi ylivoimaisesti paalupaikalle Formula 1:n Barcelonan osakilpailun aika-ajoissa ajalla 1.12,272. Ferrarin Carlos Sainz hävisi hollantilaiselle yli neljä kymmenystä ja hienosti kolmanneksi ajanut McLarenin Lando Norris 0,520 sekuntia. Norris on kerännyt tällä kaudella ennen Espanjan kilpailua vain kolme pistettä.

Olen todella iloinen. Vaikea aika-ajo, mutta näköjään suoriudumme aina hyvin näissä haastavissa aika-ajoissa, Norris tunnelmoi aika-ajon jälkeen.

Kauden neljännen paalupaikkansa vakuuttavasti ajanut Verstappen äityi jakamaan kehuja päätösosion jälkeen.

Auto oli todella hyvä. Aika-ajon alku oli haastava sään takia, mutta päätösosiossa auto meni kuin kiskoilla. Oli nautinto ajaa, rakastan rataa, faneja ja minulla on paljon hienoja muistoja täältä, Verstappen hehkutti.

Carlos Sainz myssy päässä.
Carlos Sainz onnistui kotikilpailunsa aika-ajoissa ja ajoi toiseksi. Kuva: Getty Images

Voittajaa lukuun ottamatta aika-ajoissa nähtiin runsaasti yllätyksiä. Suurin paukku oli Verstappenin tallikaverin Sergio Perezin jääminen lähtöruutuun 11.

Aika-ajojen alku oli heti haasteellinen, kun muun muassa Valtteri Bottas sekä Fernardo Alonso pyörähtivät liukkaalta radalta ulos soran puolelle. Tuomaristo keskeytti session punaisilla lipuilla muutamaksi minuutiksi, sillä radalle kulkeutunutta soraa putsattiin pois.

Vesisade väheni alun jälkeen huomattavasti ja rata kuivui kohti osion loppuosaa. Tämä näkyi parantuneissa kierrosajoissa. Avausosiossa nähtiin yksi jättiyllätys, kun Ferrarin Charles Leclerc putosi jatkosta ja jäi lähtöruutuun 19. Valtteri Bottas ei yltänyt viimeisellä nopealla kierroksellaan riittävän hyvään vauhtiin, putosi ensimmäisenä kakkososiosta ja oli 16:s.

Charles Leclercin aika-ajo päättyi pettymykseen.
Charles Leclerc joutui pettymään Barcelonan aika-ajoissa. Kuva: Getty Images

Toinen osio sujui Verstappenin komennossa. Hollantilainen tykitti heti osion alkuun päivän siihen asti nopeimman ajan 1.12,760. Sergio Perez oli puolestaan vaikeuksissa läpi osion. Meksikolainen lipsautti osion loppupuolella hiekalle. Red Bull -kuljettaja kerkesi ajaa enää yhden nopean kierroksen, eikä sillä ajettu aika riittänyt jatkoon.

Mercedes-kuljettajat Lewis Hamilton ja George Russell järjestivät niin ikään tallille draamaa kakkososiossa. Hamilton oli lähdössä nopealle kierrokselle, kun hän yritti ohittaa Russellia. Nopealla kierroksella niin ikään ollut Russell ei kuitenkaan päästänyt seitsenkertaista maailmanmestaria ohitseen ja autot osuivat toisiinsa. Hamiltonin aiemmin ajama aika riitti kuitenkin jatkoon. Russell putosi jatkosta jäi lopulta lähtöruutuun 12.

Päätösosiossa Verstappen johti käytännössä alusta loppuun saakka. Kokeneet Alonso sekä Hamilton eivät pystyneet päätösosiossa parhaimpaansa. Hamilton jäi lähtöruutuun viisi ja Alonso ruutuun yhdeksän.

Suosittelemme