Hyppää sisältöön

Isoa draamaa MM-rallissa! Kärkimies pöpelikköön – turhautunut Esapekka Lappi ei saa kuitenkaan kamppailla voitosta: ”Selvä peli sitten”

Sebastien Ogier ajoi ulos Sardinian MM-rallissa lauantain viimeistä edellisellä EK:lla. Esapekka Lappi myönsi suoraan, että ajoi EK:n rauhassa maaliin, koska tallimääräys veisi voiton kuitenkin.

Esapekka Lappi purki turhautumistaan: "Ei tarvitse voitosta ajaa kuitenkaan”.
Mika Halonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Sardinian MM-rallissa nähtiin hurjaa draamaa lauantain viimeistä edellisellä erikoiskokeella eli EK 14:llä.

Rallin kärjessä ajanut Toyotan Sebastien Ogier oli rikkonut autonsa keulaa jo EK 12:lla ajettuaan liian kovaa syvästä vesilammikosta.

Sebastien Ogier ajoi kovalla vauhdilla vesilammikkoon. Auton moottori kärsi vahinkoja.

EK 14:llä olosuhteet jatkuivat petollisina. Dani Sordo hyötyi ensimmäisestä lähtöpaikastaan ja ajoi pohja-ajan.

Takana tuleville reitti muuttui entistä liejuisemmaksi ja liukkaammaksi. Kärkimies Ogier täräyttikin heti erikoiskokeen alussa ulos, eikä päässyt jatkamaan matkaa. Ogierin ulosajo kertoi kaiken olosuhteista.

Sebastien Ogierin ulosajo.

Ogierin ulosajon jälkeen Hyundain kuskeilla Esapekka Lapilla ja Thierry Neuvillella on avaimet kaksoisvoittoon. Tosin aiemmin reitille lähtenyt Neuville ei nähnyt, että Ogier oli ajanut ulos. Hän olikin erikoiskokeen toiseksi nopein, ero Sordoon 5,7 sekuntia.

Rallin aikana oli puhuttu, tuleeko Hyundailta jossain vaiheessa kisaa tallimääräys, että Lapin pitää päästää tallin ykköskuljettaja Neuville ohitseen. EK 14:lle Lappi lähti vielä johtaen Neuvillea kolmella sekunnilla.

Lappi ajaa Hyundailla ensimmäistä kauttaan, Neuville on ollut vuosikausia Hyundain miehiä. MM-sarjan tilanteessa Neuville on viides, Lappi kuudentena.

Vielä aiemmin päivän aikana Lappi ei kommentoinut suoraan mahdollista tallimääräystä.

– No niin, siinäpä se. Ei puhuta siitä enempää, hän hymähti esimerkiksi Ilta-Sanomille.

EK 14:n maalissa tilanteesta ei kuitenkaan jäänyt enää mitään jossiteltavaa. Lappi ajoi rauhassa erikoiskokeen maaliin varmistellakseen kaksoisvoittoa. Lappi hävisi EK:n nopeimmalle eli Sordolle 32,6 sekuntia ja tallikaverilleen Neuvillelle 26,9 sekuntia. Neuville nousi selvällä erolla rallin kärkeen.

– Ei ole mitään järkeä tuossa yrittää, kun ei tarvitse voitosta ajaa kuitenkaan, turhautuneelta vaikuttanut Lappi täräytti C Moren lähetyksessä tultuaan maaliin.

– Sitten kun Sebastien keskeytti, niin sehän on ihan selvä peli, että sitten ajellaan hiljaa, Lappi jatkoi vielä myöhemmin.

Esapekka Lappi Sardinian MM-rallin lauantaipäivänä vauhdissa.
Esapekka Lappi vauhdissa Sardinian vaikeissa olosuhteissa. Kuva: All Over Press

Kalle Rovanperä nousi rallissa kolmanneksi. Hän hävisi Sordolle EK 14:llä peräti 52,2 sekuntia.

– Olin varovainen. Minulla ei rehellisesti sanottuna ole yhtään renkaita jäljellä. Pehmeät renkaat ovat heikossa kunnossa ja minulla on yksi kova rengas autossa, joten voit kuvitella, ettei se toimi niin hyvin, Rovanperä selitti.

Lauantaina ajetaan vielä yksi erikoiskoe, joka alkaa kello 19.44. Yle seuraa MM-rallia hetki hetkeltä tässä artikkelissa.

Suosittelemme