Hyppää sisältöön

”Ei jäänyt alivoimasta kiinni” – Anton Lundell tarjoili Eric Staalin ensimmäisen finaaliosuman 17 vuoteen

Vegas löi Floridan 5–2 NHL:n finaaliavauksessa. Aleksander Barkov ja Anton Lundell olivat mukana rakentamassa Floridan osumia. Eetu Luostarinen oli sivussa loukkaantumisen takia.

Paavo Forsberg,
Jussi Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Vegas Golden Knights voitti Florida Panthersin 5–2 NHL:n Stanley Cup -finaalien ensimmäisessä kohtaamisessa Las Vegasissa ja siirtyi ottelusarjassa 1–0-johtoon. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Florida pysyi Vegasin mukana kaksi erää.

Florida teki ottelun avausmaalin alivoimalla ensimmäisen erän puolessa välissä, kun ennakkoluulottomasti pelannut Anton Lundell, 21, katkaisi Vegasin syötön, luisteli hyökkäysalueelle ja syötti Eric Staalille, joka saatteli kiekon maaliin vanhanaikaisella.

Maali oli Staalille, 38, ensimmäinen Stanley Cup -finaalissa 17 vuoteen. Se on NHL:n historian pisin aika henkilökohtaisten finaaliosumien välillä. Edellisen kerran kanadalainen osui NHL-finaaleissa keväällä 2006 Carolina Hurricanesin paidassa.

Vegas tuli tasoihin Jonathan Marchessaultin ylivoimamaalilla, kun ottelua oli pelattu 17.18.

Floridalla oli hyvä tilaisuus mennä toisen erän alussa johtoon, mutta Vegas-vahti Adin Hill venytti haamutorjunnan ja esti Nick Cousinsin yrityksen mailallaan.

Hill torjui ottelussa 33 kertaa. Maalivahti arveli haastettelussa, että torjunta saattoi olla hänen uransa paras.

– Ainakin ajoitus oli paras mahdollinen, kun pelataan Stanley Cupista. Olen tehnyt ennenkin tärkeitä torjuntoja, maalivahti sanoi ottelun jälkeen.

Vegas käytti tilaisuutensa ja meni johtoon, kun Shea Theodore hassutti Anthony Duclairin siniviivalla ja sijoitti kiekon tarkalla rannelaukauksella maaliin. Florida tuli kuitenkin tasoihin, kun erää oli jäljellä 11 sekuntia. Duclair laukoi kiekon verkkoon Aleksander Barkovin voittaman aloituksen jälkeen.

Kolmannessa erässä Zack Whitecloud vei Vegasin uudelleen johtoon, kun hänen vetonsa löysi tiensä ohi Floridan maalivahti Sergei Bobrovskin. Mark Stone lisäsi lukemat 4–2:een, kun hän pääsi katkomaan Matthew Tkachukin heikon syötön.

Florida vaikeutti kiriään, kun sekä Sam Bennett että Tkachuk lensivät suihkuun rähinöinnistä, kun kolmatta erää oli jäljellä viitisen minuuttia. Molemmille 2+10 minuutin rangaistukset. Vegas rankaisi tyhjään maaliin, kun Reilly Smith paketoi pelin 5–2:een.

Luostarinen sivussa

Panthers oli voittanut ennen kohtaamista viisi ottelua putkeen, mutta joutui nyt taipumaan.

Lundellin mukaan Floridalle jäi parannettavaa etenkin ylivoimapelaamiseen. Joukkue ei tehnyt yhtään ylivoimaosumaa.

– Olimme valmiita otteluun. Lähdimme tasatilanteessa kolmanteen erään, jossa vastustaja sai paikan ja teki maalin. Mielestäni taistelimme tänään voitosta, Lundell sanoi Yle Urheilulle.

– Alivoima oli ihan hyvää. Yksi nukahdus tuli, mutta mekin teimme alivoimamaalin, joten siitä ei jäänyt kiinni.

Floridan Eetu Luostarinen ei pelannut loukkaantumisen takia, joten Lundellin vierellä viiletti Ryan Lomberg.

– Saimme luotua paikkoja. Kun on kaksi hyvää joukkuetta, joutuu vähän puolustamaankin, Lundell sanoi.

Lundellin mukaan ottelu oli fyysinen, mutta Panthers on tottunut kovaan peliin jo aiempia vastustajia vastaan.

– Vegas uskalsi tehdä peliä, eikä pelannut aina päätyyn.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Vegasissa kello 03.00 tiistaina Suomen aikaa. Yle näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

Päivitetty kello 7.42: Lisätty Anton Lundellin kommentteja.

Toinen loppuottelu näytetään suorana TV2:ssa ja Yle Areenassa tiistaiaamuna klo 03 Suomen aikaa.

Alla olevasta lomakkeesta voit lähettää kysymyksesi asiantuntija Ismo Lehkoselle Ylen NHL-lähetyksiin. Vastauksen lähettäminen vaatii Yle-tunnuksen.

Suosittelemme