Hyppää sisältöön

Kansalaisaloite eheytyshoitojen kieltämiseksi etenee eduskuntaan

Aiempi kansalaisaloite eheytyshoitojen kieltämiseksi eteni eduskuntaan vuonna 2021, mutta se raukesi, koska sote-valiokunta ei ehtinyt käsitellä sitä ennen kevään vaaleja.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan ovi.
Kansalaisaloite eheytyshoitojen kieltämiseksi sai tarvittavan kannatuksen ja etenee eduskunnan käsittelyyn. Kuva: Silja Viitala / Yle
STT

Kansalaisaloite eheytyshoitojen kieltämiseksi etenee eduskuntaan. Aloite ylitti tarvittavan 50 000 kannatusilmoituksen rajan sunnuntaina.

Rikkomaton-kansalaisaloitteen tarkoituksena on kieltää hoidot, jotka tähtäävät seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen niin kutsuttuun eheyttämiseen.

Kun kansalaisaloite on kerännyt 50 000 kannatusilmoitusta kuudessa kuukaudessa, se etenee eduskunnan käsittelyyn. Kansalaisaloite voidaan toimittaa eduskunnan käsiteltäväksi, kun kannatusilmoitusten määrä on tarkistettu ja hyväksytty.

Edellinen kansalaisaloite eheytyshoitojen kieltämiseksi eteni eduskuntaan vuonna 2021. Aloite raukesi, sillä sosiaali- ja terveysvaliokunta ei käsitellyt sitä ennen kevään eduskuntavaaleja. Käsittelemättä jääneet kansalaisaloitteet raukeavat aina vaalikauden päättyessä.

Suosittelemme