Hyppää sisältöön

Porin lapsikaappauksen neljäs epäilty vapautettu

Poliisi kertoi perjantaina pidättäneensä neljännen Porin lapsikaappauksesta epäillyn henkilön. Maanantaina poliisi vahvisti Ylelle, että henkilö on vapautettu. Häntä epäillään yhä rikoksista.

Porin poliisilaitos ulkoa
Poliisi epäilee, että kaapattu lapsi on viety ulkomaille. Kuva: Minttu Villanen/Yle
Jenni Joensuu
Avaa Yle-sovelluksessa

Lounais-Suomen poliisi on vapauttanut neljännen epäillyn Porin viimeviikkoiseen lapsikaappaustapaukseen liittyen.

Poliisi kertoi perjantaina pidättäneensä neljännen Porin lapsikaappauksesta epäillyn henkilön. Maanantaina poliisi vahvisti Ylelle, että henkilö on vapautettu sunnuntaina. Häntä epäillään yhä lapsikaappauksesta ja törkeästä vapaudenriistosta.

Epäily: Lapsi viety ulkomaille

Satakunnan käräjäoikeus vangitsi kolme henkilöä epäiltyinä viime viikon sunnuntaina tapahtuneesta lapsikaappauksesta ja törkeästä vapaudenriistosta.

Poliisi epäilee, että lapsi on viety ulkomaille. Vangituista yli 60-vuotias mies ja noin 55-vuotias nainen ovat aviopari. Kolmas henkilö on alle 50-vuotias. Poliisi ei ole kertonut lapsen ja vangittujen tai pidätetyn suhteesta.

Lapsikaappaukseen voi syyllistyä alle 16-vuotiaan lapsen vanhempi, kasvatusvanhempi, huoltaja tai muu lapselle läheinen henkilö, joka omavaltaisesti ottaa lapsen huostaansa ja vie ulkomaille tai jättää palauttamatta asuinvaltioonsa. Muilla läheisillä henkilöillä voidaan tarkoittaa esimerkiksi isovanhempia.

Lapsikaappauksesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Juttua muokattu 5.6. klo 10:48: Päivitetty tieto neljännen epäillyn rikosepäilyistä.

Suosittelemme