Hyppää sisältöön

Kainuussa 17 seurantaloa saa avustusta kohonneisiin energiakustannuksiin

Kotiseutuliiton mukaan avustukselle on selvästi suuri tarve. Avustusta haki koko maassa yli 800 yhteisöä, eli enemmän kuin seurantalojen korona-avustushakijoita oli muutama vuosi sitten.

Suuri hirsirakennus lumisessa maisemassa.
Esimerkiksi Kajaanissa energia-avustusta myönnettiin Nakertaja-Hetteenmäen kyläyhdistykselle. Kuvassa kylätalo Vanahis, joka on vanha hirsinen koulurakennus. Kuva: Niko Mannonen / Yle
Tiia Korhonen

Kainuussa 17 seurantaloa saa energia-avustusta kohonneiden sähkö- ja lämmityskustannusten vuoksi.

Suomen Kotiseutuliitto on jakanut avustusta seurantaloja omistaville yhteisöille loka-huhtikuussa syntyneisiin energiakustannuksiin. Avustussummat vaihtelevat Kainuussa alle 1 000 eurosta 18 000 euroon.

Koko maassa avustusta myönnettiin 783 seurantalolle yhteensä yli 2,2 miljoonaa euroa.

Avustuksen kohteena olevat rakennukset ovat kaikille avoimia vapaan kansalaistoiminnan tiloja. Mukana on esimerkiksi nuorisoseurantaloja, kylätaloja, työväentaloja, kansantaloja, maamiesseurantaloja ja kotiseututaloja.

– Keskeisinä myöntökriteereinä ovat olleet kokoontumis- ja harrastustilojen pinta-ala, energian hinnan nousun vaikutukset talon toimintaan sekä hakijan toimet energian säästämiseksi. Näin toimijoita myös kannustetaan energian säästöön kestävällä tavalla, Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Teppo Ylitalo kertoo tiedotteessa.

Ylitalon mukaan energia-avustukselle on selvästi suuri tarve. Avustusta haki 813 yhteisöä, mikä on enemmän kuin seurantalojen korona-avustushakijoita oli muutama vuosi sitten.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle