Hyppää sisältöön

Joensuun Popkatu pyörii vielä heinäkuussa 2023, mutta jatkoa ei ole näkyvissä

Popkatu-yhdistys kertoo, että ilmaisfestivaalin rahoitus ei enää riitä, ja myös vapaaehtoisten voimat on käytetty loppuun.

Esintymislavalla takaa kuvattu, kitaraa soittava mies. Yleisöä.
Vili Paavilainen Quartet esiintymässä Popkadulla vuonna 2016. Arkistokuva. Kuva: Yle
Tarja Laitinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Joensuun Popkatu on tullut tiensä päähän.

Festivaalia pyörittävä Popkatu-yhdistys kertoo, että rahat ja järjestäjien resurssit on käytetty loppuun. Festivaali jää mitä todennäköisimmin määrittelemättömän pituiselle tauolle, sillä uusia vapaaehtoisia tai palkkakuluja kattavaa rahoitusta ei ole löytynyt.

Tapahtuma-ala on kokenut valtavia muutoksia, ja valitettavasti kustannusten nousu jokaisella osa-alueella sekä omat resurssit tuottaa vapaaehtoisesti tämän kokoluokan festivaalia ja johtaa yhdistystä ovat suurimmat syyt jättäytyä nyt pois. Helppo tämä päätös ei ole, kaksitoista vuotta Popkatu on ollut minulle henkilökohtaisesti kesän ykkösjuttu ja tällä tapahtumalla on valtavan iso paikka sydämessäni, sanoo Popkatu-yhdistyksen puheenjohtaja Venla Mustonen tiedotteessa.

Kaikki Popkadun tapahtumat ovat pääsymaksuttomia. Toimintaa rahoittavat Joensuun kaupunki, Joensuun Popmuusikot sekä kaupunkikeskustayhdistys Virta.

Popkadulle on haettu myös apurahoja kattamaan kustannuksia.

Popkatu-festivaali järjestetään tänä vuonna 22. kertaa rokkiviikolla heinäkuussa Joensuun keskustassa.

Popkadun klubit siirtyvät Teatteriravintolasta Kerubille ja Sointulaan.

Suosittelemme sinulle