Hyppää sisältöön

Naamioituneet hyökkääjät pahoinpitelivät yhden ihmisen sateenkaaribaarin edustalla Tampereella – keväällä asiakkaita heiteltiin kananmunilla

Sisä-Suomen poliisi on saanut asiasta rikosilmoituksen ja tutkii tapausta pahoinpitelynä. Ravintolan asiakkaita on häiriköity aiemmin keväällä.

Mixei-baarin sisäänkäynti ja julkisivu kuvattuna kesäisenä päivänä.
Yksi henkilö joutui pahoinpitelyn uhriksi ravintola Mixein edustalla. Kuva: Sanni Isomäki / Yle
Pasi Punkari
Avaa Yle-sovelluksessa

Sisä-Suomen poliisi tutkii viikonloppuna Tampereella sateenkaariravintola Mixein edustalla tapahtunutta pahoinpitelyä. Pahoinpitelyn uhriksi joutunut henkilö on tehnyt asiasta rikosilmoituksen poliisille.

Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Markku Laakso kertoo, että Itsenäisyydenkadulla sijaitsevan ravintolan edustalla oli ulkona olleen henkilön kimppuun käynyt muutaman ihmisen joukko. Hyökkääjät olivat peittäneet kasvonsa naamioilla.

Teko tapahtui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

– Yhtä henkilöä oli tilanteessa pahoinpidelty, vahvistaa Markku Laakso.

Pahoinpitely ei Laakson mukaan ollut erityisen vakava, muttei toisaalta lieväkään. Hän ei kommentoi tarkasti uhrin saamia vammoja.

Poliisi pyrkii nyt tunnistamaan tekijät. Vihjeitä ei tapauksesta ole poliisille vielä tullut.

Poliisi selvittää tutkinnassaan myös sitä, onko tapaus ollut hyökkäys erityisesti seksuaalivähemmistöjä kohtaan.

Ravintola Mixein toimitusjohtaja ja osaomistaja Väinö Kähkönen ei halunnut Ylelle kommentoida tapausta.

Hän viestitti, että poliisi tutkii asiaa. Kähkösen mukaan Mixeissä mietitään nyt ravintolan näkökulmasta, kuinka he voivat varmistaa asiakkaiden turvallisuuden.

Väinö Kähkönen katsoo kohti kameraa.
Ravintolan toimitusjohtaja ja osaomistaja Väinö Kähkönen ei halunnut kommentoida viikonlopun tapahtumia. Arkistokuva. Kuva: Valtteri kujansuu / Yle

Pahoinpitelystä kertoi ensin Aamulehti.

Lehden mukaan poliisilla on tutkinnassa myös toinen samankaltainen väkivallanteko, joka tapahtui samana yönä Tuomiokirkonkadulla sijaitsevan pubin terassilla. Poliisi ei vielä vahvista, että olivatko kyseessä samat naamareita käyttäneet häiriköt.

Ravintolan asiakkaita heiteltiin aiemmin keväällä kananmunilla

Ravintola Mixein asiakkaat joutuivat jo aiemmin keväällä kahtena peräkkäisenä viikonloppuna häiriköinnin kohteeksi.

Ensimmäisellä kerralla ohi ajavasta autosta heiteltiin kananmunia pitkin ravintolan edustaa.

Toisella kerralla kananmunia oli heitelty autosta kohti ravintolan edustalla olleita asiakkaita. Osa kananmunista osui ulkona tupakalla olleisiin asiakkaisiin.

Ravintola ryhtyi keväällä toimenpiteisiin tapahtumien jälkeen ja palkkasi ylimääräisen järjestyksenvalvojan päivystämään ravintolan edustalle.

Etualalla oikeassa reunassa tiski, jossa lukee valkoisella mixei. Taustalla näkyy baarin sisätilaa ja tyhjä baaritiski. Tiskin vasemmalla puolella katonrajassa roikkuu sateenkaarilippu.
Yökerho Mixei avasi ovensa ensimmäisen kerran vuonna 1990. Kuva: Valtteri Kujansuu / Yle

Väinö Kähkönen kommentoi tuolloin, että ylimääräinen järjestyksenvalvoja palkattiin asiakkaiden turvallisuudentunteen lisäämiseksi.

– Haluamme varmistaa, että me olemme sellainen paikka sateenkaari-ihmisille sekä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille, että täällä olisi ihmisten hyvä olla ja he uskaltavat tänne tulla, sanoi Väinö Kähkönen Ylelle maaliskuun lopulla.

Ravintola kertoi keväällä kokemastaan häiriköinnistä myös sosiaalisessa mediassa. Sieltä tullut reaktio oli Kähkösen mukaan positiivinen ja iso.

Pitkään toiminut Mixei on ainoa sateenkaaribaari Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueella.

Juttua muokattu 6.6. kello 6.49. Korjattu kuvatekstiin oikea etunimi. Mixein toimitusjohtajan etunimi on Väinö, ei Ville, kuten kuvatekstissä aiemmin väitettiin.

Suosittelemme sinulle