Hyppää sisältöön

Puistonpenkkejä bongaamalla tienaa kohta rahaa Tampereella – jokainen valokuvattu penkki on euron arvoinen

Tampereella on noin 2 500 puistonpenkkiä. Puistonpenkkikartoitus käynnistyy 26. kesäkuuta. Tempaukseen voi osallistua puhelinsovelluksella.

Tampereen Koskipuisto.
Pelaajien tehtävänä on ottaa valokuva puistonpenkistä ja merkitä penkin tarkka sijainti kartalle. Kuva: Helmi Holopainen / Yle
Linnea Pitkänen,
Tesfaw Lappalainen

Tamperelaiset pääsevät juhannuksen jälkeen tienaamaan rahaa kuvaamalla puistonpenkkejä.

Kyseessä on Tampereen kaupungin laatima tempaus, jossa ihmisiä kannustetaan kartoittamaan puistonpenkkejä ympäri Tamperetta. Puistonpenkkikartoitus käynnistyy 26. kesäkuuta, ja siihen voi osallistua lataamalla puhelimeensa ilmaisen Crowdsorsa-mobiilipelin.

Pelaajien tehtävänä on ottaa valokuva bongaamastaan puistonpenkistä neljästä eri suunnasta sekä merkitä sen jälkeen penkin tarkka sijainti kartalle.

Joukkoistetulla kartoituksella on tarkoitus kerätä ajantasaista tietoa puistonpenkkien sijainnista ja kunnosta.

– Kerätty tieto toimii muun muassa esteettömyyssuunnittelun lähtötietona, ja sen pohjalta luodaan tarkempia kunnossapitosuunnitelmia. Aiempi kokemus joukkoistamisen tehokkuudesta kannusti meitä tähän tiedonkeruumalliin, kertoo Tampereen Infran paikkatietopäällikkö Eelis Ylitalo Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Euron arvoinen penkki

Tampereelta löytyy arviolta noin 2 500 puistonpenkkiä. Jokainen penkki on euron arvoinen sille, joka bongaa penkin ensimmäisenä. Käyttäjien bongaamat puistonpenkit ilmestyvät ikoneina pelin kartalle välittömästi.

Tampereella on tähän mennessä päässyt tienaamaan mobiilipelillä muissakin tehtävissä, joissa tietoa on kerätty esimerkiksi haitallisista vieraslajeista ja kaivonkansista.

– Kiinnostuneiden kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, sillä tamperelaiset ovat tunnetusti erittäin aktiivisia sovelluksemme käyttäjiä, neuvoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju tiedotteessa.

Tempaus päättyy, kun kaikki kaupungin puistonpenkit on saatu kartoitettua. Virtuaalilompakkoon kertyneet palkkionsa pelaajat voivat pyytää pankkitililleen sovelluksen kautta.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme sinulle