Hyppää sisältöön

Lappeenranta kerää kaupunkilaisilta ideoita Marian aukion elävöittämiseksi – käytettävissä on 10 000 euroa

Asukkaat voivat kertoa ideoitaan heinäkuun loppuun saakka kaupungin verkkosivuilla. Tavoitteena on, että ensimmäisiä ideoitatoteutetaan jo syksyn 2023 aikana.

Marian aukio Lappeenranta.
Lappeenrannan kaupunki kerää asukkailta ideoita Marian aukion elävöittämiseksi. Arkistokuva. Kuva: Kari Saastamoinen / Yle
Riitta Väisänen

Lappeenrannan kaupunki järjestää kaikille kaupunkilaisille avoimen suunnittelukilpailun Marian aukion viihtyisyyden lisäämiseksi. Tavoitteena on saada aukiolle myös lisää elävyyttä ja toimivuutta.

Asukkaat voivat kertoa ideoitaan heinäkuun loppuun saakka kaupungin verkkosivuilla.

Ideoiden teemaa, muotoa, materiaaleja tai toteuttamistapaa ei ole rajattu. Kaupunki kuitenkin toivoo, että ideoitavien rakenteiden kunnossapito on helppoa ja niitä on mahdollista liikutella esimerkiksi erilaisten tapahtumien yhteydessä.

Sisustuskilpailun toisessa vaiheessa asukkaat pääsevät äänestämään omia suosikkejaan.

Kaupunki on varannut asukkailta saapuneiden ideoiden toteuttamista varten 10 000 euroa. Tavoitteena on, että ensimmäisiä ideoita toteutetaan jo syksyn 2023 aikana.

Marian aukio sijaitsee Lappeenrannan ydinkeskustassa. Aukiosta on puhuttu viime kuukausina myös toriareenaselvityksen ohessa, sillä se on yksi vaihtoehto kauppatorin uudeksi paikaksi.

Lisää Etelä-Karjalan uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki lappeenranta@yle.fi.

Suosittelemme