Hyppää sisältöön

Mies uhkasi rokotuspaikan hoitajaa ruiskulla ja vaati, että hänelle kirjataan merkintä koronarokotteesta – tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Mies sanoi hoitajalle ruiskun sisältävän C-hepatiittipositiivisen verta.

Turun kaupungin koronarokotuskyltti. Sininen kyltti on kiinnitetty seinään.
Mies uhkasi sairaanhoitajaa Turun rokotuspisteellä. Kuva: Arash Matin / Yle
STT

Turussa koronarokotuspaikalla työskennellyttä sairaanhoitajaa uhannut kolmekymppinen mies on tuomittu ehdolliseen vankeuteen. Mies meni joulukuussa 2021 rokotuskopille ja laittoi pöydälle käsin kirjoittamansa uhkavaatimuksen ja laatikon.

Hän käski hoitajaa lukemaan lapun ja otti laatikosta kaksi ruiskua, joista toisen hän kertoi sisältävän suolaliuosta ja toisen C-hepatiittipositiivisen ihmisen verta. Miehellä oli tilanteessa mukanaan myös pippurisumute.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden mukaan mies uhkasi hoitajaa verta sisältävällä ruiskulla, ellei tämä kirjaisi hänelle koronarokotusmerkintää. Mies ei halunnut koronarokotusta, vaan sanoi, että sen sijaan häneen voitaisiin pistää hänen tuomansa suolaliuos.

Hoitaja kirjasi miehelle rokotusmerkinnän, mutta kieltäytyi pistämästä suolaliuosta häneen. Merkinnän kirjaamisen jälkeen mies poistui tilasta, ja poliisi otti hänet kiinni pian sen jälkeen.

Mies myönsi syytteen osittain. Oikeus tuomitsi hänet 70 päivän ehdolliseen vankeuteen pakottamisesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta.

Suosittelemme