Hyppää sisältöön

Helsingin ja Jyväskylän väliä lennetään valtion tukemana puolityhjillä koneilla – pitäisikö Suomessa ottaa Ranskasta mallia?

Ranska kielsi lyhyitä kotimaan lentoja, kun taas Suomessa maakuntiin lennetään valtion tukemana. Toimittaja Sara Salmi tarkastelee videolla Helsingin ja Jyväskylän lentojen matkustajamääriä.

Sara Salmi
Avaa Yle-sovelluksessa

Ranska päätti kieltää lennot kotimaan reiteillä, jotka on mahdollista kulkea junalla alle kahdessa ja puolessa tunnissa. Kielto astui voimaan toukokuun lopulla.

Asetus lopettaa lähinnä lennot Pariisin ja alueellisten keskusten kuten Nantesin, Lyonin ja Bordeaux'n välillä. Yhteyslentoihin asetuksella ei ole vaikutusta.

On ehdotettu, että Suomesakin lopetettaisiin alle 400 kilometrin lennot.

Toistaiseksi Suomessa lentoja Helsingistä viidelle maakuntakentälle tuetaan valtion kassasta. Lentojen tukemista on perusteltu yritysten tarpeilla.

Maakuntalennoille ei kuitenkaan tahdo riittää matkustajia. Tästä on uutisoitu useampaan otteeseen viimeisen vuoden aikana. Miltä näyttävät viimeisimmät tilastot?

Katso videolta, minkä verran matkustajia oli Helsingin ja sieltä katsottuna lähimmän kaupungin eli Jyväskylän välisillä lennoilla viime marraskuusta tämän vuoden huhtikuuhun.

Korjattu 8.6. kello 17.42: Lisätty tieto siitä, mitä lentoja Ranskan päätös koskee.

Mitä mieltä olet maakuntalentojen tarpeellisuudesta? Voit keskustella aiheesta 9. kesäkuuta kello 23.00 asti.

Suosittelemme sinulle