Hyppää sisältöön

Vegas ylivoimainen toisessa NHL-finaalissa – nämä isot taklaukset puhuttivat, Ylen studio antoi rapaa Floridan tähdelle: ”Se vasta tomppelia oli”

Vegas Golden Knights otti toisen kiinnityksensä NHL:n mestaruuteen kaatamalla Florida Panthersin 2. finaalissa maalein 7–2. Vegas vei vaisua Floridaa täysin, dominoiden peliä vauhdilla ja kamppailuvoimalla.

Nämä isot taklaukset puhuttivat 2. finaalissa.
Samu Saatsi
Avaa Yle-sovelluksessa

Vegas Golden Knights oli kotijäällään ylivoimainen jääkiekon NHL:n 2. loppuottelussa. Vegas vei Florida Panthersia lopulta liki miten halusi, voittaen toisen finaalin lukemin 7–2.

Pelin päätyttyä Floridalle ei jäänyt toisesta kohtaamisesta jossiteltavaa. Vegas oli loppuottelusarjan toisessa kamppailussa kaikin tavoin parempi, mutta ennen kaikkea tehokkaampi. Golden Knights viimeisteli tehokkaasti, pakottaen pudotuspelien parhaan pelaajan pokaalia metsästävän Florida-maalivahti Sergei Bobrovskin penkin puolelle toisessa erässä 4–0-tilanteessa.

Panthersin osaksi jäi sivustakatsojan rooli. Vauhdikas Vegas hallitsi kaukalossa ja toteutti sitoutuneesti tuttua pelitapaansa.

Kamppailun puheenaiheeksi nousi kotijoukkueen ylivoimaisen pelin lisäksi kaksi taklausta. Voit katsoa molemmat jutun pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Ensimmäisessä erässä Vegasin Ivan Barbašovin hurja vastataklaus Floridan Radko Gudakseen päätti jälkimmäisen pelin. Floridan isokokoinen runkopuolustaja Gudas ehti pelata kamppailun avauserässä vain kaksi minuuttia.

Toinen puhuttanut taklaus nähtiin pelin kakkoserässä. Vegasin yhdysvaltalaistähti Jack Eichel leikkasi keskelle kenttää omalla puolustussiniviivalla kiekon kanssa, kun Floridan kärkipelaajiin kuuluva Matthew Tkachuk jysäytti kovan taklauksen häneen.

Eichelin luistimet tökkäsivät vielä ikävästi ja hän kaatui ennen kontaktia. Eichel pystyi jatkamaan kivuliaan osuman jälkeen peliä.

– Hän horjahti ikävästi ennen taklausta. Tkachuk haistoi tilanteen jo etukäteen, että hän leikkaa keskelle, mutta siinä oli huonoa tuuriakin. Taklaus oli puhdas, Ylen NHL-toimittaja Tommi Seppälä analysoi Ylen erätaukostudiossa.

Tkachukin finaalisarja on ollut synkkä tähän mennessä. Toisessa kamppailussa hän onnistui maalinteossa, mutta keräsi kaksi kymmenen minuutin rangaistusta ja kaikkiaan 22 jäähyminuuttia. Asiantuntija Ismo Lehkonen antoi amerikkalais-kanadalaiselle hyökkääjälle tähän mennessä nähdystä finaalisarjasta aimo määrän negatiivista palautetta.

– Kaikki odotusarvot ovat korkeat hänen kohdallaan erityisesti pohjoisamerikkalaisten silmissä. Hän on suuri sankari, jonka tulisi tehdä sankaritekoja tässä sarjassa. Mutta kaikkea muuta, hän on ollut täysin pimennossa, Lehkonen totesi studiossa.

– Hän ei ole pystynyt vastaamaan pelien fyysisyyteen, erityisesti silloin kun hänellä on kiekko ja sillä pitäisi pystyä tekemään jotakin. Kun hän on ollut kamppailuvoimaisen puolustuspelin alla, hän ei ole saanut mitään aikaiseksi, Lehkonen jatkoi.

Lehkonen kuvasi Tkachukin 2+10 minuuttia keränneen taklauksen jälkitilanteen olleen oireilua tehottomuudesta.

– Se vasta tomppelia olikin. Hän ei olisi saanut taklauksesta edes kaksiminuuttista. Niin minkä helvatan takia pitää sitten mennä häiriköimään, vääntämään, tökkimään ja hakemaan tappeluparia? Siitä se 2+10 minuuttia tuli. Häntä ei päästä nyt käyttämään kentällä. En ymmärrä, Lehkonen tiivisti.

Katso alla olevalta maalikoosteelta kaikki 2. loppuottelun osumat.

NHL:n 2. finaalin maalikooste

Vegas käytti pelin hallintansa loppuun saakka hyväkseen. Isäntien parhaat pistemiehet olivat Jonathan Marchessault (2+1), Brett Howden (2+0) ja Mike Amadio (1+1).

Floridan avausosuman ottelussa ampui Anton Lundell, mutta muuten suomalaiset jäivät pisteittä. Floridan Eetu Luostarinen oli sivussa myös toisesta finaalipelistä.

– Tänään ei ollut mikään paras peli meiltä. Vastustaja oli valitettavasti selvästi parempi. Vastustajat saivat kaksi perättäistä maalia heti alkuun ja olimmekin sitten perässä, emmekä saaneet kiekkoa sisään tai päässeet takaa-ajoon, Lundell arvioi pelin menettämistä Ylen haastattelussa ottelun jälkeen.

Loppuottelusarja jatkuu torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Suosittelemme sinulle