Hyppää sisältöön

Oulu aikoo sulkea neljä koulua oppilasmäärien vuoksi – koulujen kohtalo selviää kaupunginvaltuuston kokouksessa parin viikon päästä

Oulun kaupunginhallitus esitti lakkautettavaksi Keiskan, Kuivasojan ja Lämsänjärven kouluja sekä Myllyojan koulun Sanginsuun yksikköä.

Rajakylän koulussa opiskelijoita
Lakkautusuhan alla olevien koulujen kohtalot selviävät kaupunginvaltuuston kokouksessa 19. kesäkuuta. Arkistokuva Oulun Rajakylän koulusta. Kuva: Paulus Markkula / Yle
Essi Markkula

Oulu aikoo sulkea ison joukon kouluja oppilasmäärien laskun takia.

Oulun kaupunginhallitus esitti kokouksessaan maanantaina 5. kesäkuuta Keiskan, Kuivasojan, Lämsänjärven ja Myllyojan koulun Sanginsuun yksikön lakkauttamista.

Takkurannan, Tirinkylän, ja Ylikylän kouluille esitetään vielä jatkoaikaa, mikäli niiden oppilasmäärät eivät laske 20 prosenttia lukuvuoden 2023–2024 aikana. Pikkaralan koulu jatkaa toimintaa, jos koulussa on vähintään 20 oppilasta.

Päätös Pikkaralan, Lämsänjärven ja Kuivasojan koulun osalta oli yksimielinen. Muista muutosesityksistä äänestettiin. Perussuomalaisten edustajat Jukka Huotari ja Jenna Simula jättivät päätöksistä eriävät mielipiteet.

Palveluverkkoesityksiä on valmisteltu pitkään. Sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä kertoo kaupungin tiedotteessa, että päätös oli välttämätön. Väestöennusteen mukaan perusopetuksen oppilasmäärän ennustetaan laskevan 4000 oppilaalla vuoteen 2030 mennessä.

Kaupunginhallituksen kokouksessa päätettiin yksimielisesti, että jatkovalmistelussa kiinnitetään erityistä huomiota maankäytön ja kaavoituksen edellytyksiin tukea nyt esillä olevien alueiden asukasmäärän lisäämistä ja kehitystä.

Seuraavaksi palveluverkkopäätös siirtyy kaupunginvaltuuston asialistalle. Päätökset tehdään valtuuston kevään viimeisessä kokouksessa 19. kesäkuuta.

Voit keskustella aiheesta Yle Tunnuksella keskiviikkoon 7. kesäkuuta kello 23:een saakka.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme