Hyppää sisältöön

Mies ammuttiin autosta Kokkolan keskustassa – syyttäjä vaatii kahdelle elinkautista

Huhtikuussa Kokkolan keskustassa tapahtunutta ampumista käsitellään Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Pohjanmaan käräjäoikeuden kyltti Kokkolassa olevan rakennuksen seinässä.
Suomessa elinkautinen kestää keskimäärin 14–15 vuotta. Kuva: Iina Kluukeri / Yle
Iina Kluukeri
Avaa Yle-sovelluksessa

Pohjanmaan käräjäoikeudessa käsitellään tiistaina ja keskiviikkona tapausta, jossa mies ammuttiin autosta kuoliaaksi Kokkolan keskustassa.

Syyttäjä vaatii kahdelle 40–50-vuotiaalle miehelle murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä elinkautista vankeutta.

Syyttäjän mukaan surma on tehty vakaasti harkiten ja rikos on kokonaisuutena arvioiden törkeä. Uhrilla ei ole ollut mitään puolustautumismahdollisuutta tilanteessa.

Lisäksi tekotapa on aiheuttanut vaaraa sivullisille, sillä ampuminen tapahtui tiheästi asutulla alueella.

Uhrin vieressä seisoi ampumavälikohtauksen aikana kaksi lasta sekä yksi aikuinen. Syyttäjä katsoo, että he olivat tulilinjalla ja on täysin sattumaa, ettei luoti osunut heihinkin.

Lue lisää: Sivullisia vaarassa Kokkolan ampumavälikohtauksessa – poliisi jatkaa murhan tutkintaa

Molemmat miehet kiistävät syytteet murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä. Toinen myöntää ajaneensa autoa, josta laukaus ammuttiin.

Toinen mies taas myöntää aiheuttaneensa uhrin kuoleman. Hän kertoo ampuneensa tähtäämättömän laukauksen miehen suuntaan säikyttämistarkoituksella.

Haastehakemuksesta käy ilmi, että syytetyillä on ollut riitaa uhrin kanssa, ja toinen miehistä on uhannut puhelimessa tappaa uhrin.

Miehet ajoivat Alavieskasta Kokkolan keskustaan surmapäivänä, ja toisella oli mukanaan ladattu revolveri. Apukuljettajan paikalla istunut erehtyi kuitenkin ampumaan väärän miehen. Luodista saanut kuoli elvytyksestä huolimatta ampumapaikalle.

MIehet pakenivat välittömästi tekopaikalta, mutta poliisi sai heidät vielä saman päivän aikana kiinni Halsualta. Tällä hetkellä molemmat miehet ovat vangittuina.

Miehiä syytetään myös muun muassa laittomasta uhkauksesta, ampuma-aserikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Suosittelemme