Hyppää sisältöön

Tage Lindberg siirretty toistaiseksi syrjään päivittäisestä työstä Suomen Ekonomeissa – jatkomahdollisuuksia selvitetään

Pitkäaikaisen demarivaikuttajan Tage Lindbergin kerrotaan käyttäytyneen epäasiallisesti nuorempia naisia kohtaan. Lindberg kiistää syytökset, mutta pahoittelee silti.

Tage Lindberg.
MTV:n uutiset kertoi maanantaina demarivaikuttaja Tage Lindbergin vuosia jatkuneesta epäasiallisesta käytöksestä nuorempia naisia kohtaan. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
STT

MTV:n uutiset julkaisi eilen selvityksen, jossa Lindbergin kerrotaan käyttäytyneen epäasiallisesti nuorempia naisia kohtaan.

Suomen Ekonomeilla on käynnissä oma selvitystyö järjestön työmarkkina- ja yhteiskuntapolitiikasta vastaavasta erityisasiantuntija Tage Lindbergistä.

MTV:n uutiset julkaisi maanantaina selvityksensä siitä, että pitkäaikaisen demarivaikuttaja Lindbergin kerrotaan käyttäytyneen epäasiallisesti nuorempia naisia kohtaan. Kyse on naisten mukaan ahdistavista koulutus- ja mentorointitarjouksista.

Suomen Ekonomien toiminnanjohtaja Jari Elo sanoo STT:lle, että heillä on käynnissä oma selvitystyö siitä, onko työyhteisössä tapahtunut jotain vastaavaa. Samalla selvitetään Lindbergin mahdollisuuksista tehdä töitä nykyisellä toimenkuvalla tai ylipäätään.

Lindberg on toistaiseksi siirretty syrjään kaikesta päivittäisestä työstä.

Lindberg kiistää syytökset, mutta kertoi MTV:lle olevansa pahoillaan. Hänen ei väitetä syyllistyneen rikoksiin.

Elo sai ennakkovaroituksen tulevasta jutusta

Elo kuvailee uutista totaaliseksi yllätykseksi.

– Mitään vastaavaa ei ole meidän työyhteisössämme tullut esille minun aikanani, eikä alustavan selvityksen mukaan tällaista ole aikaisemmin raportoitu, Elo sanoo.

Hänen mukaansa asiaa selvitetään nyt tarkemmin. Tarkoitus on selvittää, onko asia tosiaan niin, ettei järjestössä ole ollut epäasiallista käytöstä, vai eikö sitä ole vain nostettu esille.

– Nyt täytyy juurta jaksaen selvittää tämä myös meidän päässämme. Se on meidän työyhteisömme ja koko ekonomiyhteisön etujen mukaista, että asia selvitetään kunnolla. Ja isossa kuvassa myös Lindbergin etujen mukaista, Elo sanoo.

Elo kertoo saaneensa Lindbergiltä ennakkovaroituksen tulevasta jutusta. Lindberg oli eilen aamulla kertonut Elolle, että MTV:ltä oli tullut haastattelupyyntö ja aiheena on epäasiallinen käytös.

Suosittelemme sinulle