Hyppää sisältöön

HAMK kasvattaa koulutustarjontaa Riihimäellä – englanninkieliset koulutukset robotiikkaan ja kestävän kaupunkiympäristön suunnitteluun

HAMK kertoo tavoitteena olevan Riihimäen opiskelijamäärän nosto nykyisestä 1300 opiskelijasta 2000 opiskelijaan.

Lasinpuhaltaja patsas Riihimäen keskustassa.
Sustainable Urban Design - koulutuksessa opitaan, miten luodaan toimiva kaupunkiympäristö. Kuva: Miki Wallenius / Yle
Petri Lassheikki

Hämeen ammattikorkeakoulu kasvattaa koulutustarjontaa Riihimäen kampuksella. Riihimäelle suunnitellaan kahta uutta englanninkielistä koulutusta.

Sustainable Urban Design kouluttaa kestävän kaupunkiympäristön asiantuntijoita. HAMK kertoo tiedotteessaan, että tavoitteena on, että koulutuksesta valmistuva tuntee kaupunkiympäristöt, liikennejärjestelmän ja -palvelut sekä ymmärtää käyttäjien tarpeet ja pystyy hyödyntämään kaupunkisuunnittelussa data-analytiikkaa, mallintamista ja visualisointeja.

ICT and Robotics -koulutus puolestaan tarjoaa uuden korkeakoulutusväylän robotiikkaan. Koulutuksessa painotetaan teknisten taitojen lisäksi käyttäjälähtöisyyttä, kestävää kehitystä, luovuutta, systeemiajattelua sekä yhteiskunnan ja trendien tuntemusta.

Molempien koulutusten nimet ovat vielä tässä vaiheessa työnimiä.

ICT and Robotics -koulutuksella sekä Forssan kampuksella järjestettävällä, biotalouspainotteisella tieto- ja viestintätekniikan koulutuksella tulee olemaan myös yhteisiä opintoja. Riihimäellä opinnot painottuvat enemmän robotiikkaan ja Forssassa kiertotalouteen. Forssassa keskitytään jatkossa enemmän kiertotalouteen nykyisen biotalouspainotuksen sijaan.

Uudet koulutukset suunnattu ulkomaisille opiskelijoille

HAMKin tiedote kertoo, että Riihimäen uusien koulutusten on määrä alkaa syksyllä 2024. Ne on suunnattu ensisijaisesti ulkomaisille tutkinto-opiskelijoille, mutta ne ovat avoimia myös suomalaisille hakijoille.

Yrittäjyys-, liiketoiminta- ja teknologiaosaamisen yksikön johtaja Lassi Martikainen kertoo tiedotteessa, että Riihimäen kampus kasvaa tällä hetkellä voimakkaimmin HAMKin kampuksista.

– Tavoitteenamme on nostaa opiskelijamäärää 2 000:een nykyisestä noin 1 300 opiskelijasta.

HAMKin mukaan uudet koulutukset liittyvät myös oleellisesti Robotics Campus – Scale Up! -hankkeeseen, jonka osana HAMK ja Riihimäen kaupunki kehittävät yhdessä robotiikan osaamis- ja innovaatiokeskusta pitkäjänteisesti.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme