Hyppää sisältöön

Heinola sopeuttaa talouttaan ja vähentää valtuutettujen määrää

Kaupunginhallitus käsitteli maanantaina muutosohjelmaa. Muun muassa valtuuston koko ja verotus äänestyttivät kaupunginhallitusta.

Heinolan valtuustossa puheenjohtaja Niina Varjo, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kirsi Lehtimäki, kaupunginjohtaja Jari Parkkonen ja hallinto- ja kehitysjohtaja Hanna Hurmola-Remmi
Heinolan valtuustossa on nyt 43 kaupunginvaltuutettua, mutta kokoa esitetään pienennettäväksi. Arkistokuva elokuulta 2021. Kuva: Marjo Pirilä / Yle
Tapio Enlund

Heinola aikoo karsia valtuustonsa kokoa.

Seuraavissa kuntavaaleissa vuonna 2025 Heinolan kaupunginvaltuustoon valitaan 37 jäsentä, esittää kaupunginhallitus osana laajaa muutosohjelmaa. Nyt valtuutettuja on 43.

Lautakunnista tulisi jatkossa puolestaan yhdeksänjäsenisiä. Linjaukset valtuuston ja lautakuntien jäsenmääristä syntyivät kaupunginhallituksessa äänestysten tuloksena.

Myös kunnallisveron korotuksesta äänestettiin kaupunginhallituksessa. Muutosohjelmassa veroprosenttilinjaus pysyi kuitenkin täpärästi 8,2 prosentissa.

Kiinteistöveroa on tarkoitus korottaa myös ensi vuodeksi. Talouttaan Heinola pyrkii sopeuttamaan vuosittain 4–5 miljoonalla eurolla.

Seuraa Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkossa.

Suosittelemme