Hyppää sisältöön

Sijoittajat kiinnostuivat varkautelaisyrityksestä – Elcolineen sijoitetaan yli 20 miljoonaa euroa

Nopeasti kasvanut vuonna 2002 perustettu Elcoline tarjoaa teollisuuden kunnossapito- ja huoltopalveluita sekä vaativien teknisten projektien toteutusta.

Kaksi henkilöä seisoo satama-alueella aivan meren rannassa.
Elcoline Groupin toinen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jere Räisänen sekä yhtiön toimitusjohtaja Leif Backman. Kuva: Elcoline Group
Marianne Mattila

Varkautelainen Elcoline Group saa yli 20 miljoonan euron pääomasijoituksen EAB Private Equitylta. Pääomasijoittamiseen erikoistunut yhtiö on osa sijoittamiseen erikoistunutta pankki Evliä.

Elcolineen sijoittavat myös Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Elo, Suomen valtion pääomasijoitusyhtiö Tesi ja Arvo sijoitusosuuskunta.

– Elcoline on kasvanut viime vuosina keskimäärin yli 40 prosentin vuosivauhtia, ja vahvan kasvun odotetaan jatkuvan myös tulevaisuudessa, toteaa asiasta tulleessa tiedotteessa Elcolinen toimitusjohtaja Leif Backman.

– Puolet Elcolinen kasvusta on syntynyt yrityskauppojen myötä, joita on tehty vuoden 2013 jälkeen kuusi, kertoo puolestaan yrityksen toinen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jere Räisänen.

Elcolinen pro forma-liikevaihto oli viime vuonna 67 miljoonaa euroa. Yrityksen kasvua kuvaa muun muassa se, että vuonna 2013 yrityksen liikevaihto oli kaksi miljoonaa euroa. Nyt tavoitteena on kasvattaa liikevaihto tulevien vuosien aikana yli 200 miljoonaan euroon.

Vuonna 2013 yritys työllisti noin 20 henkeä. Tällä hetkellä Elcoline työllistää Suomessa ja Ruotsissa yli 600 ihmistä. Tavoitteena on kasvattaa työntekijöiden määrä 2 000:een.

Yrityksen kasvua vahdittaa muun muassa sen asiakkaiden tarve siirtyä kohti kestävämpää ja ympäristöä vähemmän kuormittavaa tuotantoa.

Yli 20 miljoonan pääomasijoitus käytetään myös nykyisen omistusrakenteen uudelleen järjestelyyn. Elcolinen perustaneet Räisänen ja Jouko Juvonen sekä yhtiön johto ja muut avainhenkilöt jäävät sijoituksen jälkeen merkittäviksi omistajiksi.

– Saamme yhteistyökumppaniksemme kokeneita ammattilaisia edistämään kunnianhimoisten tavoitteidemme saavuttamista, Räisänen toteaa.

Varkaudessa vuonna 2002 perustettu Elcoline on Pohjoismaiden johtava yrittäjävetoinen teollisuuden kunnossapito- ja huoltopalveluita sekä vaativien teknisten projektien toteutusta tarjoava yhtiö.

Elcolinen asiakaskuntaan lukeutuu tunnettuja kansainvälisiä teollisuusyrityksiä, kuten ABB, Andritz, Meyer, Outokumpu, Parmaco ja SSAB.

Suosittelemme sinulle