Hyppää sisältöön

Hyvinvointialueen kokouksen jälkinujakointi etenee syyteharkintaan – perussuomalaisten piirisihteeriä epäillään lievästä pahoinpitelystä

Tunteet kuumenivat Porissa Satakunnan hyvinvointialueen valtuuston kokouksen jälkeen helmikuussa. Liike Nytin valtuutettu teki rikosilmoituksen piirisihteerin uhkaavasta ja väivaltaisesta käyttäytymisestä.

Lakikirjoja Korkeimmassa oikeudessa
Satakunnan hyvinvointialueen välikohtaus etenee poliisilta syyttäjälle syyteharkintaan. Kuvituskuva. Kuva: Pekka Tynell / YLE
Tapio Pukkila

Lounais-Suomen poliisi on saanut Satakunnan hyvinvointialueen valtuuston kokouksen yhteydessä tapahtuneen välikohtauksen tutkinnan päätökseen. Kokous pidettiin Porissa helmikuun alussa.

Tapaus lähtee syyttäjälle syyteharkintaan rikosnimikkeellä lievä pahoinpitely.

Liike Nytin valtuutettu Niko Viinamäki teki välikohtauksesta rikosilmoituksen. Hän syyttää perussuomalaisten piirisihteeriä Markku Palomäkeä uhkaavasta ja väkivaltaisesta käyttäytymisestä. Palomäki on puolueensa aluevaltuustoryhmän sihteeri.

– Palomäki tarrasi minua kiinni olkapäästä, tökki käteeni ja kylkeeni sekä repi vaatteistani useaan kertaan. Pyysin häntä rauhallisesti lopettamaan ja ottamaan etäisyyttä. Hän oli selvästi arvaamattoman ja tuohtuneen oloinen ja koin tilanteen erittäin epämiellyttäväksi sekä uhkaavaksi, kirjoitti Viinamäki Ylelle lähettämässään sähköpostiviestissä.

Palomäki hämmentyi syytöksistä

Markku Palomäki kiisti Ylen haastattelussa syytökset ja kertoi vaihtaneensa Viinamäen kanssa kokouksen jälkeen muutaman sanan koskien tämän puheenvuoroa aluevaltuuston kokouksessa.

– Isällisesti kosketin häntä kaksi kertaa olkapäästä ja pyysin häntä rauhoittumaan. Olen nähnyt sähköpostin, miten hän tapahtumia kuvailee, ja täytyy sanoa, että olen aika huolissani hänen terveydentilastaan.

Suosittelemme sinulle