Hyppää sisältöön

Hammarby voitti naisten Ruotsin cupin 28 vuoden tauon jälkeen – fanit ryntäsivät kentälle ja piirittivät suomalaisvahdin: ”Ei pelottanut”

Hammarby kukisti Häckenin finaalissa luvuin 3–0. Sitten alkoi sekasorto.

Kannattajat valtasivat kentän naisten Ruotsin cupin finaalissa.
Kuva: Hinni Hirvonen / Yle
Hinni Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Hammarby voitti jalkapallon naisten Ruotsin cupin tiistaina, kun se kukisti finaalissa Häckenin 3–0.

Altavastaajana Damallsvenskania johtavaa Häckeniä vastaan otteluun lähtenyt Hammarby oli vahvempi joukkue heti alusta lähtien.

Ottelun avausmaalia saatiin kuitenkin odotella toiselle puolikkaalle, kunnes Madelen Janogy iski lyhyen ajan sisään kahdesti. Hammarbyn kolmannesta osumasta vastasi Maika Hamano.

Tuekseen Hammarby sai valtavan kotiyleisön.Otteluun oli myyty yli 19 000 lippua, mutta lopulta 17 623 katsojaa saapui lehtereille. Kyseessä on Ruotsin cupin ennätys.

– Ihan huikeaa. Varsinkin ekalla puoliajalla, kun fanikatsomomme oli takanani, en kuullut edes omia ajatuksiani. Mietin jossain kohtaa, että vain puhun, että pidän itseni mukana pelissä, mutta ei kukaan kuullut sanaakaan, suomalaisvahti Anna Tamminen kommentoi ottelun jälkeen.

Vierasjoukkue oli valmistautunut finaaliin soittamalla maanantain ottelua edeltävissä harjoituksissa Hammarbyn kannatuslauluja, mutta lopulta se ei auttanut.

– Minusta tuntuu, että Häcken ei ollut ihan niin valmis meidän yleisöömme. Emme antaneet heille mitään mahdollisuutta. Alusta saakka dominoimme peliä ja aloimme vain tehdä maalia toisensa perään. 3–0, ihan uskomatonta, en odottanut tätä edes villeimmissä unelmissani, Tamminen kommentoi.

Median eteen Tamminen saapui pari tuntia ottelun päättymisen jälkeen – voiton jälkeen käynnistyivät nimittäin villit juhlat. Hammarbyn kannattajat ryntäsivät välittömästi kentälle ja piirittivät joukkueen pelaajat.

Järjestyksenvalvojat yrittivät tehdä kaikkensa pitääkseen kannattajajoukon poissa pelaajien luota, mutta joutuivat taipumaan arviolta parin tuhannen katsojan edessä.

Hammarby-kannattajat valtasivat kentän naisten Ruotsin cupin finaaliottelussa.

Kannattajien piirittämäksi joutui myös suomalaisvahti Tamminen, jolle fanijoukko alkoi laulaa pelaajalle osoitettua kannatuslaulua.

– En tiennyt, että mistä he tulivat, mitä minun kuuluu tehdä. Annoin parit ylävitoset ja halit ja sitten menimme pelaajatunneliin, Tamminen kertasi.

– En voi sanoa, että pelotti, kaikkihan olivat vain iloisia. Vähän oli fiilis, että pitäisikö meidän lähteä täältä.

Kannattajat piirittivät Anna Tammisen finaalin jälkeen.

Lopulta pelaajat saatiin turvallisesti pelaajatunneliin odottamaan palkintojenjakoa. Stadionin kuulutuksissa katsojia pyydettiin useaan otteeseen peruuttamaan turvallisuussyistä, sillä kentällä oli myös satoja lapsia.

Lopulta järjestyksenvalvojat saivat työnnettyä kannattajia sen verran pois, että kentälle pystyttiin rajaamaan alue palkintojenjakoa varten.

Pelaajat viihtyivät kannattajien edessä vielä tovin ennen suihkuun poistumista.

Tamminen saapui median haastateltavaksi pari tuntia ottelun päättymisen jälkeen, ja syykin selvisi pian.

– Meillä on täällä areenalla saunakin, pääsimme jo juhlimaan voittoa, Tamminen paljasti nauraen.

Illan suomalaisvahti paljasti jatkuvan Södermalmilla ravintolassa, mihin joukkue sai voiton myötä kutsua myös perhettä ja ystäviä.

– Onhan se älyttömän iso juttu. Tämä tuntuu yhtä isolta kuin miesten cupin voitto pari vuotta sitten. Ehkä seuraavien parin päivän aikana tajuaa, mitä on tullut tehtyä.

Tammisen lisäksi Hammarbyssä pelaavat suomalaisista myös Eva Nyström ja Adelina Engman. Nyström pelasi tutuin varmoin ottein tukholmalaisjoukkueen puolustuksessa täydet 90 minuuttia, Engman ei ollut joukkueen kokoonpanossa.

Suosittelemme sinulle