Hyppää sisältöön

Viivi Lehikoinen hämmentyi uudesta Suomen ennätyksestään: ”Vaikea saada sanottua mitään”

Viivi Lehikoinen juoksi 400 metrin aitojen SE-ajan 54,40 vasta kauden toisessa kisassaan. Hän ei osaa arvioida, paljonko ajasta lähtee vielä tämän kesän aikana pois.

Viivi Lehikoinen aitajuoksukisassa.
Viivi Lehikoinen juoksi SE:n (arkistokuva). Kuva: Matti Raivio / All Over Press
Joel Sippola,
Joel Holma
Avaa Yle-sovelluksessa

Viivi Lehikoinen juoksi uuden naisten 400 metrin aitojen Suomen ennätyksen Espanjan Huelvassa pidettävissä yleisurheilukisoissa. Lehikoinen voitti kisan SE-ajalla 54,40.

Suomalaisjuoksija paransi omissa nimissään ollutta SE-aikaa kymmenellä sadasosalla. Hän oli juossut sen viime kesän EM-kisoissa.

Lehikoinen lähti aitaviidakkoon ennakkoluulottomalla asenteella.

– Aidat menivät hyvin. Vaikea saada sanottua mitään.

– Aidat kulkivat kuitenkin tosi hyvin. Kauden ensimmäisessä kisassa toinen kaarre meni huonosti. Aika paljon hapotti lopussa, mutta se kuuluu asiaan kauden alussa, Lehikoinen kommentoi tuoretta SE-aikaansa Yle Urheilulle.

Suomen ennätys on Lehikoiselle jo kolmas 400 metrin aidoissa. Lehikoisen vedon arvoa nostaa se, että kyseessä oli vasta hänen kauden toinen kisansa.

Paljon tuosta on otettavissa pois?

– Vaikea sanoa. Yleensä nelkun aidat paranevat mitä pidemmälle kautta mennään. Voisi kuvitella, että aikaa pystyisi nipistämään. Tuntuu, että lopussa pystyisi parantamaan.

Suomen ennätykset lämmittävät Lehikoisen mieltä.

– Kun tässä kohtaa tekee ennätyksen, se on myös Suomen ennätys. Ehkä tässä kohtaa enemmän miettii sitä, että pystyy parantamaan omaa tasoaan. Suomen ennätystä ei enää niin mieti. Onhan se toki hienoa, että Suomen kaikkien aikojen parasta pystyy parantamaan.

Lehikoisella on kesäkuussa paljon kisoja.

– Ihmeitä ei kesäkuun aikana tehdä. Yritetään saada itseluottamus ja varmuus. Heinäkuussa tulee ennen Kalevan kisoja ja MM-kisoja vähän pidempi treeni.

Aika 54,40 on kisaennätys.

Lehikoinen meni ajallaan Euroopan tilaston kakkoseksi. Edellä on vain Hollannin Femke Bol hurjalla ajalla 52,43.

Ennen viime kesää Suomen ennätys oli Tuija Helanderin vuonna 1987 Roomassa juoksema 54,62.

Päivitetty 22.13: Lisätty Lehikoisen kommentteja

Suosittelemme sinulle