Hyppää sisältöön

Autoilijoiden törttöily Espan ruuhkasumpussa tallentui videolle – ”Vain ajan kysymys, milloin pelti rytisee”, toteaa poliisi

Helsingissä Esplanadeilla on parhaillaan käynnissä kokeilu, jossa kadut on muutettu yksikaistaisiksi. Alueelle on rakennettu palmuistutuksia ja oleskelutilaa.

Palmuja Esplanadilla Helsingissä.
Esimerkiksi Helsingin pelastuslaitoksen mukaan hälytysajoja on mahdotonta ajaa Esplanadeilla ruuhka-aikaan. Kuva: Tiina Karppi / Yle
Tiina Karppi,
Anna Horppu
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein arvelee, että uudet liikennejärjestelyt Esplanadeilla voivat johtaa onnettomuuksiin.

Pasterstein kommentoi Twitterissä, että on ”vain ajan kysymys, milloin pelti alkaa rytisemään”.

– Ruuhka itsessään ei aiheuta liikenneriskiä. Jos kuljettaja kuitenkin menettää malttinsa ja lähtee ajamaan vaikkapa ratikkakiskoja tai pyörätietä pitkin, on hän vaaraksi muulle liikenteelle. Kaikkia liikennesääntöjä pitää noudattaa, muistuttaa Pasterstein.

Esplanadeilla on parhaillaan käynnissä kokeilu, jossa kadut on muutettu yksikaistaisiksi ja alueelle on rakennettu palmuistutuksia ja oleskelutilaa.

Pastersteinin mukaan autoilijoiden ei auta kuin jonottaa ja odottaa, sillä kikkailu vain sotkee ja vaarantaa liikenneturvallisuutta entisestään.

Tavalliset autoilijat eivät ole ainoita, jotka kokevat liikennejärjestelyt haastavina.

Alkuviikolla Helsingin kaupungin pelastuslaitos totesi, että hälytysajoneuvojen liikkuminen alueella on vaikeaa ja hälytysajoja on mahdotonta ajaa Esplanadeilla ruuhka-aikaan.

Lisätty 7.6.2023 klo 15:38 Dennis Pastersteinin kommentti.

Suosittelemme