Hyppää sisältöön

Helsingin suurimpaan puistoon avataan kaupungin ensimmäinen opastettu maastopyöräreitti

Keskuspuiston 16 kilometriä pitkä opastettu maastopyöräreitti avataan 19. kesäkuuta.

Kuvassa Helsingin kaupungin projektikoordinaattori Oleg Jauhonen.
Helsingin kaupugin projektikoordinaattori Oleg Jauhosen pöydällä on tällä hetkellä noin 100 helsinkiläisten liikuntaan liittyvää projektia. Itse hän harrastaa maastopyöräilyä sähkömaastopyörällä. Kuva: Olli-Pekka Kursi / Yle
Clarissa Jäärni,
Olli-Pekka Kursi
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin Keskuspuistoon avataan kaupungin ensimmäinen, opastettu maastopyöräreitti. Pituutta merkityllä reitillä on 16 kilometriä, ja se etenee vaihtelevassa metsäisessä maastossa.

Reitti kulkee Laakson ratsastuskentän pohjoispuolelta läpi Keskuspuiston, kiertäen Pitkäkosken ja Haltialan metsäalueet aina Paloheinän majalle.

Yhdessä maastopyöräilijöiden kanssa suunniteltu reitti avataan maanantaina 19. kesäkuuta.

Pyöräilyreitti on merkitty puihin punaisilla reittimerkeillä. Keskuspuiston maastopyöräreitti löytyy myös kartalta.

Reitti vaatii hyvän pyörän

Vaikka reitti on toteutettu jo olemassa oleville poluille, sen varrella on kalliota ja puiden juurakoita. Se voi myös paikoittain olla liukas. Reitti vaatiikin hyvän polkupyörän.

– Haastavasta reitistä on kyse. Se on kohtuullisen hyvin merkitty maastoon. Pitää olla kuitenkin tarkkana, ettei aja opasteiden ohi ja eksy reitiltä, kertoo Helsingin kaupungin projektikoordinaattori Oleg Jauhonen.

Helsingin keskuspuiston uuden maastopyöreitin opasteita kiinnitettyinä reitin puiihin.
Maastopyöräreitin kylttien lisäksi keskuspuistoon on tulossa kaikkiaan 1 500 uutta opastetta. Kuva: Olli-Pekka Kursi / Yle

Hänen mukaansa maastopyöräily on kasvattanut vuosi vuodelta suosiotaan. Maastopyöräreitti on osa keskuspuiston opasteuudistusta, jossa puistoon asennetaan kaikkiaan 1 500 uutta opastetta.

Jauhosen mukaan kylttien kehikkoja asennetaan parhaillaan.

– Kun kehikot ovat paikallaan, kaikki kyltit asennetaan samanaikaisesti välttääksemme hämmennyksen puistossa. Tulee hienoja kylttejä!

Maastopyöräilyreitti valikoitui vanhoille poluille, eikä uusia tarvinnut tehdä. Jauhosen mukaan reitiltä voi myös poiketa, kunhan ottaa luonnon ja muut ihmiset huomioon.

Maastopyöräilija ajaa Helsingin keskuspuiston uudella maastopyöräreitillä.
16 kilometriä pitkä maastopyöräilyreitti kulkee paikoittain haastavassa maastossa. Kuva: Olli-Pekka Kursi / Yle

– Tämä on kohtuullisen vaativa, ihan täysiverinen maastopyöräilyreitti. Jonkin verran maastopyöräilykokemusta olisi hyvä olla, Jauhonen sanoo.

Eksymisen varalle Keskuspuiston maastopyöräreitin GPX-jäljen voi ladata omaan älylaitteeseen.

Suosittelemme