Hyppää sisältöön

Toinen maanpetosrikoksesta epäilty kansanedustajaehdokas vapautettiin – yksi pysyy yhä vangittuna

Oulun käräjäoikeus vangitsi huhtikuussa kaksi miestä ja yhden naisen todennäköisin syin epäiltynä turvallisuussalaisuuden paljastamisesta. Naisen lisäksi nyt myös toinen miehistä on vapautettu.

Kyltti, jossa lukee "poliisi" ja nuoli vasemmalle.
KRP:n mukaan turvallisuussalaisuuden paljastamisesta epäillyt henkilöt ovat suomalaisia siviilihenkilöitä. Kuva: Elisa Kinnunen / Yle
Helena Petäjäkangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Oulun käräjäoikeus vangitsi huhtikuussa kaksi miestä ja yhden naisen epäiltyinä maanpetosrikoksesta. Epäilty nainen vapautettiin kahden viikon jälkeen vangitsemisesta ja eilen tiistaina myös toinen miehistä vapautettiin.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Jukka Nurmenniemi ei kommentoi edelleen jatkuvaa esitutkintaa, mutta vahvistaa toisen miehistä vapautetuksi.

– Miestä ei ole tarpeellista pitää tutkintovankeudessa, mutta hän on edelleen epäiltynä, kertoo Nurmenniemi.

Toinen miehistä pidetään edelleen vankeudessa.

Kahta miestä ja yhtä naista epäillään KRP:n mukaan salassapidettäväksi luokiteltavan materiaalin kuvaamisesta ja julkaisemisesta sosiaalisessa mediassa. Rikosten epäillään tapahtuneen vuoden 2021 alusta lähtien. Kaikki epäillyt olivat ehdolla kevään eduskuntavaaleissa, mutta eivät tulleet valituiksi.

Syytteet on nostettava 15. lokakuuta mennessä.

7.6.2023 klo 17.11. Otsikkoa korjattu. Otskikossa luki virheellisesti: Toinen maanpetoksesta epäilty kansanedustajaehdokas vapautettiin. Maanpetoksen sijaan kysee on maanpetosrikoksesta.

Suosittelemme