Hyppää sisältöön

Lionel Messi vahvisti: Siirtyy Inter Miamiin Robert Taylorin joukkuekaveriksi – ”Halusin todella takaisin Barcelonaan”

Lionel Messin ura jatkuu MLS:ssä, kertoi aiemmin BBC. Messi vahvisti espanjalaiselle Mundo Deportivolle, että on siirtymässä Inter Miamiin.

Lionel Messi.
Lionel Messin uran jatko on puhuttanut läpi kevään. Kuva: PSG / Getty Images
Mika Halonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Mihin Lionel Messi siirtyy seuraavaksi? Se on ollut yksi jalkapallomaailman suurimmista puheenaiheista kevään ajan. Messi, 35, ei jatka uraansa Pariisin jättiseurassa PSG:ssä.

Nyt Britannian yleisradio BBC kertoo, että Messin ura jatkuisi Pohjois-Amerikan MLS-sarjassa Inter Miamin joukkueessa. BBC:n mukaan Messi hylkää Al-Hilalin rahakkaamman tarjouksen. BBC kertoo, että Messin Miami-sopimus sisältää yhteistyön muun muassa Adidaksen ja Applen kanssa.

Inter Miamia edustaa suomalainen keskikenttäpelaaja Robert Taylor, joka äskettäin valittiin Huuhkajien EM-karsintaryhmään.

Messi on pelannut koko uransa Euroopassa. BBC:n mukaan Messi olisi halunnut jatkaa myös ensi kaudella Euroopassa, mutta ei saanut tyydyttäviä tarjouksia, vaan joutui valitsemaan Al-Hilalin ja Miamin välillä.

BBC:n mukaan Messiä houkuttelivat Miamiin nimenomaan jalkapallon ulkopuoliset mahdollisuudet, kuten yhteistyösopimukset. Messi omistaa Miamissa jo talon.

Jalkapallolegenda David Beckham on yksi Inter Miamin omistajista ja seuran puheenjohtaja. Joukkue on perustettu 2018. MLS:ssä se on pelannut vuodesta 2020.

Robert Taylor Inter Miamin paidassa.
Robert Taylor Inter Miamin paidassa. Kuva: Getty Images
David Beckham.
Inter Miamin on englantilaisen jalkapallolegendan David Beckhamin omistama ja perustama seura. Kuva: Getty Images

Messi antoi Pariisissa eksklusiivisen haastattelun espanjalaisille Mundo Deportivolle ja Sport-sivustolle. Messi sanoi, että olisi halunnut palata Barcelonaan, mutta ei halunnut joutua tilanteeseen, jossa oli kesällä 2021. Silloin Messi olisi halunnut jatkaa Barcelonassa, mutta ei voinut seuran vakavien talousongelmien takia.

– Halusin todella, olin erittäin innoissani, että pääsen takaisin Barcelonaan, mutta koettuani sen, mitä koin 2021, en halunnut olla uudelleen samassa tilanteessa. Että odotan, mitä tapahtuu ja jätän tulevaisuuteni toisten käsiin.

– Tein päätöksen, että menen Miamiin. Sitä ei ole vielä sovittu sataprosenttisesti. Joitain asioita puuttuu vielä, mutta päätimme jatkaa sitä polkua. Halusin lähteä Euroopasta, jos Barcelona-juttu ei selviäisi. Halusin eroon isoimmasta valokeilasta ja ajatella enemmän perhettäni, Messi jatkoi.

Tunnetun jalkapallosiirtojen toimittajan Fabrizio Romanon mukaan Messin siirto on nyt sataprosenttisen varmaa.

Siirtosaagan eteneminen

Uutistoimisto AFP kertoi aiemmin käytännössä varmana tietona, että Messi siirtyisi Saudi-Arabiaan Al-Hilalin joukkueeseen. Viime viikonloppuna AFP kertoi, että Messi ja tämän isä Jorge Messi olisivat tavanneet Pariisissa saudidelegaation ja että tavoitteena oli hioa sopimusta.

– Jos kaikki menee hyvin, Messi allekirjoittaa sopimuksen Al-Hilalin kanssa ja se julkistetaan ennen ensi viikonloppua, AFP:n lähde kertoi.

Messi on Saudi-Arabian turismin lähettiläs. Toukokuun alussa PSG hyllytti Messin, kun tämä matkusti työasioissa Saudi-Arabiaan ja oli luvatta sivussa harjoituksista.

Lue lisää: Lionel Messi sai taas rajun buuauskonsertin – kohuttu siirtosaaga Saudi-Arabiaan asettaa supertähden kummallisesti kahden tulen väliin

Cristiano Ronaldo pelaa Saudi-Arabiassa Al-Nassrin joukkueessa. Ronaldon jälkeen Real Madridin kaikkien aikojen toiseksi kovimman maalipyssyn Karim Benzeman siirto Saudi-Arabian Al-Ittihadiin varmistui tiistaina. Benzema pääsee Fabrizio Romanon mukaan lähes Ronaldon liksoille, sillä hän ansaitsee melkein 200 miljoonaa euroa vuodessa.

Toukokuussa Saudi-Arabiassa iloittiin jo Messin väitetystä siirrosta Al-Hilaliin. Argentiinassa toivottiin, että hän olisi lopettanut uransa Barcelonassa.

Jorge Messi on julkisuudessa sekoittanut soppaa kertomalla, että paluu FC Barcelonaan on yhä varteenotettava vaihtoehto. Vuonna 1987 syntynyt Messi siirtyi Barcelonaan 13-vuotiaana ja edusti sitä kesään 2021 asti.

– Messi haluaa palata Barcelonaan, ja haluaisin hänen palaavan. Se on vaihtoehto, Jorge Messi sanoi toimittaja Toni Juanmartin mukaan 5. kesäkuuta.

FC Barcelonan puheenjohtaja Jaon Laporta on kuitenkin julkisuudessa tyrmännyt Messin siirtomahdollisuuden seuran taloustilanteeseen vedoten.

Messi on Barcelonan historian kovin maalintekijä 672 osumalla. Hän voitti seurassa kymmenen Espanjan mestaruutta ja neljästi Mestarien liigan.

PSG:ssä Messi voitti Ranskan mestaruuden molemmilla kausillaan. Hän viimeisteli PSG:lle 75 ottelussa 32 maalia.

Päivitetty kello 22.26: Messi kertoi Mundo Deportivolle olevansa menossa Inter Miamiin.

Suosittelemme sinulle