Hyppää sisältöön
Jessica Kähärä oli kovassa vireessä pituuspaikalla.

Jessica Kähärän hurja ennätysvire ja Reetta Hurskeen SE-aika – tässä yleisurheilukesän avanneen GP-illan kaikki kohokohdat

Yleisurheilun GP-sarjan kesän ensimmäisen kisa pidettiin Jyväskylässä. Tästä artikkelista löytyvät kaiken hienosta yleisurheiluillasta.

Joel Sippola
Mika Halonen

Jyväskylän GP

  • Reetta Hurske paineli naisten 100 metrin aitojen alkuerissä uuden Suomen ennätyksen 12,70. Hän paransi Annimari Kortteen nimissä ollutta SE-aikaa kahdella sadasosalla. Hurskeen edellinen ennätys oli 12,78. Hän rikkoi myös MM-rajan. Loppukilpailussa Hurske juoksi 12,80.
Reetta Hurske juoksi SE-ajan 100 metrin aitojen alkuerässä.
  • Jessica Kähärä voitti naisten pituuskisan hienolla tuloksella 647. Kyseessä on kauden kotimainen kärkitulos. Hän paransi ennätystään 18 senttiä. Kähärä teki ennätyksensä myös 100 metrin aidoissa (13,30).
Jessica Kähärä hyppäsi kauden kotimaisen kärkituloksen ja oman ennätyksensä.
  • Naisten 100 metrillä loukkaantumisista toipunut Lotta Kemppinen juoksi väkevästi voittoon ajalla 11,43. Kyseessä on kauden kotimainen kärkiaika, joka jää vain kymmenyksen hänen ennätyksestään. Miesten 100 metrillä Samuli Samuelsson oli toinen ajalla 10,37.
  • Miesten 1 500 metrillä sekä Joonas Rinne (3.39,18) että Santtu Heikkinen (3.39,86) alittivat 3.40. Heikkinen teki ennätyksensä.
  • Reetta Hurske äänestettiin illan parhaaksi yleisurheilijaksi.
  • Seuraava GP-kisa heinäkuun 5. päivä Joensuussa.
Joel Sippola

Yleisurheiluseuranta hiljenee

Paketoimme yleisurheiluseurannan tähän. Ensi viikolla sitten Paavo Nurmen kisojen merkeissä.

Kiitoksia seurasta!

Joel Sippola

Näin Hurske kommentoi finaalijuoksunsa jälkeen

Reetta Hurske kommentoi juoksujaan.

Reetta Hurskeen päivä naisten 100 metrin aidoissa oli upea. Alkuerissä hän tykitti SE-ajan 12,70 ja toisellaankin mainion 12,80.

– Olen tosi tyytyväinen siihen, miten hyvä se ensimmäinen juoksu oli. Toista juoksua lähdettiin voittamaan. Se ei ollut yhtä eteenpäin menevä kuin se alkuerä.

Hurske on ollut pitkin tätä vuotta hyvässä vireessä. Viime aikoina hän on keskittynyt kuitenkin harjoitteluun, joten kisavire oli pieni arvoitus.

– Tiesin, että olen hyvässä kunnossa. Viikkojen treenit eivät ole olleet itseäni tyydyttäviä. Kiva, että kisoissa kulkee, niin treeneissä voi tehdä jotain muuta.

Hurskeen itseluottamus ei ole vielä hallikauden tasolla. Silloin hän voitti 60 metrin Euroopan mestaruuteen ja teki useita Suomen ennätyksiä.

– Tällaiset kisat nostattavat sitä. Vaikka treeneissä on tahmeaa, kisoissa kulkee noin. Nuo ovat sellaisia aikoja, joilla voi pärjätä kansainvälisestikin.

Hurskeen mukaan SE-juoksu lähti hyvin liikeelle. Kisan puolivälissä hän kolhaisi vähän aitoihin.

– Joutui vähän nostamaan juoksua pystympään suuntaan. Nämä ovat sellaisia asioita, joita treeneissä ei pääse oikein treenaamaan.

Hursketta haastatteli Laura Arffman

Joel Sippola

Julia Valtanen loukkaantui keihäspaikalla

Naisten keihäässä nähtiin ikävä tilanne, kun Julia Valtasen kisa päättyi loukkaantumiseen. Valtasen jalka petti ja hän rojahti maahan tuskaisen näköisenä.

– Tuntui, että jalka vaan napsahti. En tiedä, onko akilles vai mikä. En enää sen jälkeen uskaltanut tehdä mitään. Nyt mennään Jyväskylässä päivystykseen ja se selviää siellä, Valtanen kommentoi Iltalehdelle.

Joel Sippola

Seuraava GP-kisa kuukauden päästä Joensuussa

Kauden ensimmäinen GP-ilta on nyt ohi. GP-sarja jatkuu kuukauden päästä Joensuussa.

Yleisurheilua tulee Ylen kanavilta jo ensi tiistaina, kun Turussa järjestetään Paavo Nurmen kisat.

Joel Sippola

Reetta Hurske päivän paras yleisurheilija

Katsojat ovat äänestäneet Reetta Hurskeen illan parhaaksi. Hurske juoksi 100 metrin aitojen alkuerissä uuden SE-ajan 12,70.

Joel Sippola

Rinne ja Heikkinen hienoihin aikoihin 1 500 metrillä

Olipa hieno miesten 1 500 metrin kisa! Joonas Rinne voittaa tiukassa loppukiritaistossa nuoren Santtu Heikkisen kauden parhaallaan 3.39,18.

Heikkinen juoksi ennätyksensä 3.39,86. Tällä kaudella jo kolme suomalaismiestä on juossut 1 500 metriä alle 3.40.

Topi Raitasen kauden kärkiaika on 3.38,47.

Joel Sippola

Australiaan miesten kolmiloikan voitto

Ausralialaiset ottavat kaksoisvoiton miesten kolmiloikassa. Kisan voittaa Julian Korte tuloksella 16,46. Aiden Hinson on toinen.

Suomalaisista paras on 15,80 loikkinut Aaro Davidila.

Joel Sippola

Baas lähenteli Suomen ennätystään

Naisten 400 metrillä Joensuun Katajan Mette Baas lähenteli ennätystään ajalla 52,65. Hänen ennätyksensä on pari vuotta sitten tehty 52,51.

Satasella ennätyksensä tehnyt Aino Pulkkinen on toinen ajalla 53,61 ja Milja Thureson kolmas (54,16).

Joel Sippola

Viljami Kaasalainen tasan 47,00

Viime kaudella juuri Jyväskylässä 400 metrin ennätyksensä juossut Viljami Kaasalainen voittaa ratakierroksen kisan ajalla 47,00.

Häi jäi kahdeksan sadaosaa kauden parhaastaan. Kaasalaisen ennätys on 46,54.

Asseri Välimäki on toinen (47,41) ja Tuomas Lehtonen kolmas (47,53).

Suosittelemme