Hyppää sisältöön

Rovaniemen seurakunnassa valtuustoaloite samaa sukupuolta olevien parien vihkimisestä

Valtuustoaloitteen tekijöiden mielestä Rovaniemen seurakunnan tilojen pitäisi olla yhdenvertaisesti kaikkien seurakuntalaisten käytettävissä.

Miikka Keränen
Rovaniemen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Mikka Keräsen mielestä Rovaniemen seurakunnan tulisi mahdollistaa samaa sukupuolta olevien hääjuhlat tiloissaan. Kuva: YLE-Lappi
Jarno Tiihonen

Rovaniemen seurakunnan kirkkovaltuustolle jätetään keskiviikkona valtuustoaloite samaa sukupuolta olevien parien vihkimisestä seurakunnan tiloissa.

– Haluamme, että seurakunnan tilat ovat yhdenvertaisesti kaikkien seurakuntalaisten käytettävissä, perustelee aloitteen tekijöiden tiedotteessa kirkkovaltuutettu Kate Suopajärvi.

Valtuustoaloitteen tekijöiden mukaan tila-asiat ovat seurakunnan oman toimivallan piirissä.

Tilojen avaaminen samaa sukupuolta oleville pareille ei kuitenkaan tarkoita pappien velvollisuutta vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja.

Kirkkovaltuutettu ja valtuuston puheenjohtaja Miikka Keränen sanoo, että Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on jo pappeja, jotka vihkivät samaa sukupuolta olevia pareja.

– Myös Rovaniemen seurakunnan tulisi mahdollistaa samaa sukupuolta olevien hääjuhlat tiloissaan. Monelle on tärkeää tulla palvelluksi omassa kotikirkossaan ja -seurakunnassaan, Keränen sanoo.

Kirkkovaltuutettu Lotta Ahlsvedin mukaan Riihimäen ja Keravan seurakunnat ovat tehneet aloitteen mukaisen päätöksen.

– Päätöksellään Rovaniemen seurakunta lisäisi myös kirkon jäsenten oikeuksia maantieteellisesti, Ahlsved sanoo tiedotteessa.

Keränen uskoo, että keskiviikon kokouksessa aloitteeseen tulee ainakin muutama allekirjoitus lisää.

Keränen ja Ahlsved kuuluvat Seurakuntaväen laajapohjaiseen valtuustoryhmään. Kate Suopajärvi on Sosiaalidemokraattisen valtuustoryhmän jäsen.

Rovaniemen kirkkovaltuustossa toimivat myös Keskustalaisen seurakuntaväen valtuustoryhmä ja kokoomus-taustainen Kirkko kuuluu kaikille -valtuustoryhmä.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme