Hyppää sisältöön

Denverin tähtikaksikolta historiallisen tehokas NBA-finaali – päävalmentajalta ja tulokaspelaajalta vuolaita kehuja

Denverin tähtipelaajat Nikola Jokic ja Jamal Murray olivat hurjassa vireessä NBA:n finaaleissa. Miamin heittopeli oli heikkoa.

Murray donkkasi pallon koriin.
Jamal Murray oli vireessä NBA:n finaalissa. Kuva: Getty Images
Simo Arkko

Denver Nuggets otti koripallon NBA:n finaaleissa kuskin paikan, kun se voitti Miami Heatin selvästi pistein 109–94. Denver johtaa finaalisarjaa voitoin 2–1.

Denverin tähtipelaajat Nikola Jokic ja Jamal Murray olivat hurjassa vireessä, sillä kumpikin teki ottelussa tripla-tuplan. NBA:n finaalien historiassa vastaavaa, kahta saman joukkueen tripla-tuplaa, ei ole nähty koskaan aiemmin.

Jokic pussitti 32 pistettä, otti peräti 21 levypalloa ja antoi 10 koriin johtanutta syöttöä. Murray puolestaan teki 34 pistettä. Hän napsi 10 levypalloa ja syötti niin ikään 10 koria.

– Meillä on ollut yhdessä hyviä hetkiä, mutta ei NBA:n finaaleissa. Nämä kaverit tekivät historiaa ja kukaan ei ole aiemmin pystynyt siihen. Tähän mennessä tämä oli heidän paras suorituksensa kaksikkona seitsemän vuoden yhdessäolon aikana, Denverin päävalmentaja Michael Malone hehkutti.

Malone kehui myös joukkueen puolustuspeliä fantastiseksi.

– Pidimme tuon joukkueen 94 pisteessä. Heidän pelitilanneheittoprosenttinsa oli 37 ja he osuivat vain 11 kolmen pisteen heittoa. Olimme puolustuksessa ja levypalloissa korkealla tasolla.

Murray ja Jokic tsemppasivat toisiaan koripallon NBA:n finaalissa.
Murray ja Jokic pistivät yhdessä Miamin nippuun. Kuva: NBAE via Getty Images
Jokic loisti korin alla.
Jokic oli vahva korin alla molemmissa päissä. Puolustuspäässä hän otti peräti 18 levypalloa. Kuva: Getty Images

Ero repsahti

Ensimmäiset neljännekset sujuivat tasaisissa merkeissä, mutta kolmannen neljänneksen jälkeen Denver oli jo 14 pisteen johdossa. Ero venyi hetkellisesti jopa 21 pisteeseen. Voittajasta ei ollut epäselvyyttä, vaikka Miami oli ottelun loppuhetkillä yhdeksän pisteen päässä.

Heikosti heittäneestä Miamista eniten pisteitä pussitti Jimmy Butler, joka teki 28 pistettä. Bam Adebayo nakutti 22 pistettä ja otti 17 levypalloa, mutta heidän lisäkseen ainoastaan Caleb Martin (10) ylsi yli kymmenen pisteen.

Denverin tähtikaksikon lisäksi vierasjoukkueen tulokaspelaaja Christian Braun oli näkyvästi esillä. 22-vuotias teki vajaan 20 minuutin peliajallaan 15 pistettä ja epäonnistui pelitilanneheitossa vain kerran.

– Kiitokset Nikolalle ja Jamalille, että he pelaavat minut vapaaksi ja antavat minun olla oma itseni. Sitä arvostan tässä joukkueessa, Braun hehkutti ottelun jälkeen.

Suosittelemme