Hyppää sisältöön

Lionel Messi paljastaa, miksi tarina ei saa kaunista päätöstä: ”Jos kyse olisi rahasta, olisin mennyt Saudi-Arabiaan”

Argentiinalaistaituri valotti Mundo Deportivon haastattelussa, miksi hän hylkäsi FC Barcelonan. Seitsenkertainen Kultaisen pallon voittaja on Huuhkajien keskikenttäpelaaja Robert Taylorin joukkuekaveri.

Lionel Messi
Lionel Messi jättää PSG:n ja siirtyy David Beckhamin johtamaan Inter Miamiin. Kuva: Getty Images
Henri Kaukonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Lionel Messin siirto varmistui MLS-liigassa pelaavaan Inter Miamiin myöhään keskiviikkoiltana. Espanjalaismedia Mundo Deportivo julkaisi samaan aikaan haastattelun, jossa argentiinalaistähti kertoo syitä siirrolle – ja sen, miksi hän hylkäsi kasvattajaseuransa.

Jalkapalloromantiikka ei toteutunut

Messin paluu Barcelonaan ja eläköityminen Blaugrana-paidassa olisi ollut tähtiin kirjoitettu, mutta kaikki meni silti toisin.

– Halusin todella palata, mutta en halunnut olla samassa tilanteessa kuin viime kerralla: jättää tulevaisuuttani muiden käsiin ja vain odottaa, mitä tapahtuu.

Sanomisellaan Messi viittasi parin vuoden takaiseen lähtöönsä Barcelonasta, minkä päätteeksi pelaaja kyynelehti lehdistötilaisuudessa. Kyse oli FC Barcelonan taloudesta ja tähtipelaajan kustannuksista, jotka olisivat edellyttäneet muun muassa Espanjan La Ligan erillistä hyväksymistä pelaajan rekisteröimiselle.

Lionel Messi kyynelehtii lehdistötilaisuudessaan, kun hän jätti Barcelonan elokuussa 2021.
Messi kyynelehti lehdistötilaisuudessa, kun tiet FC Barcelonan kanssa erkanivat. Kuva: Getty Images

Messin siirto Barcelonaan olisi pakottanut seuran myymään pelaajiaan tai pienentämään muiden pelaajien palkkamenoja.

– En halunnut olla vastuussa mistään sellaisesta.

Kaksi edellistä kautta Messi pelasi pariisilaisessa PSG:ssa. Pariisissa aika perheen kanssa jäi kuitenkin liian vähäiseksi.

– Kuluneet kaksi vuotta olin henkilökohtaisesti onneton, enkä nauttinut ajastani. Maailmanmestaruuden voittaminen oli uskomaton hetki, mutta muutoin tuo aika oli minulle vaikeaa.

Kyse ei ollut vain rahasta

Siirrollaan Inter Miamiin Messi tavoittelee löytävänsä peli-ilon uudelleen sekä nauttivansa ajasta perheensä kanssa.

– Jos kyse olisi ollut rahasta, olisin mennyt Saudi-Arabiaan.

Pelaajauran päättymisen jälkeen paluu Barcelonan kaupunkiin on kuitenkin jo varmaa.

– Toivottavasti voin auttaa FC Barcelonaa, sillä se on seura, jota rakastan.

Inter Miami: Beckhamin projekti, jossa myös suomalaisväriä

Inter Miami CF on brittijalkapalloikoni David Beckhamin osaomistama ja johtama seura pohjoisamerikkalaisessa MLS-liigassa. Beckham perusti seuran vuonna 2018 Jorge ja Jose Masin kanssa. Ensimmäisen MLS-kautensa joukkue pelasi vuonna 2020.

Messin siirtoa Miamiin voidaan pitää eräänlaisena lottovoittona MLS:n yhteistyökumppaneille, kuten teknologiajätti Applelle sekä urheiluvälinevalmistaja Adidakselle. MLS-liigan ottelut televisioidaan Applen suoratoistopalvelun kautta ja kaikki 29 liigassa pelaavaa joukkuetta käyttää Adidaksen valmistamia peliasuja.

Insiderin tietojen mukaan Messille tarjotaan osuutta sarjan televisiotuloista, minkä lisäksi pelaajan kenkäsponsorina toimiva Adidas on maksamassa Messille osuutta sarjan kumppanuussopimuksesta.

Miamissa pelaa myös Huuhkajien Robert Taylor, joka on edustanut seuraa helmikuusta 2022 alkaen. Taylorin sopimus seuran kanssa on kaksivuotinen, jonka lisäksi sopimuksessa on optio yhdestä lisävuodesta.

Robert Taylor Inter Miamin paidassa.
Huuhkajien Robert Taylor saa nimekkään seurakaverin. Kuva: Getty Images

Seuran valmentajana toimi Manchester Unitedia ja Evertonia edustanut Phil Neville, jonka lähdöstä seura kuitenkin tiedotti vain viikko sitten. Inter Miami on tällä hetkellä MLS-liigan itäisen konferenssin viimeisenä.

Suosittelemme