Hyppää sisältöön

Turun Itäisen Rantakadun pyöräteiden rakentaminen alkaa heinäkuussa

Kadulle tulee yksisuuntainen pyörätie kummallekin puolelle katua. Lisäksi rakennetaan uusia viemäreitä, liikennevaloja, katuvalaistusta ja ajoradan rakenteita.

Statens ämbetshus i Åbo speglas i Aura å en höstdag.
Itäinen rantakatu kulkee muun muassa Kaupunginteatterin ja Itsenäisyydenaukion edestä. Paikalla alkaa syksyllä myös musiikkitalon rakentaminen. Arkistokuva. Kuva: Yle/Linus Hoffman
Eino Kossila

Turun Itäisen Rantakadun pyöräteiden rakentaminen alkaa heinäkuussa. Molemmin puolin katua rakennetaan yksisuuntaiset pyörätiet.

Tavoitteena on sujuvoittaa liikennettä ja lisätä liikenneturvallisuutta. Yksisuuntaiset pyörätiet mahdollistavat sen, että ranta voidaan rauhoittaa pelkästään jalankulkuun.

Rakentaminen alkaa Rettiginrinteen ja Sotalaistenkadun välillä. Väli rakennetaan kahdessa vaiheessa, joista ensimmäisen, Sotalaistenkadun ja Teatterisillan välillä työt alkavat heinäkuussa. Työ valmistuu syyskuussa.

Toinen vaihe, Teatterisillalta Rettiginrinteelle alkaa myöhemmin tänä vuonna ja valmistuu lokakuussa 2024.

Tarjousten perusteella urakoitsijaksi valittiin Resolum Oy. Hankkeen kustannusarvio on 6,35 miljoonaa euroa ja se sisältää pyörätiet, hulevesiviemärin rakentaminen sekä ajoradan rakenteiden, liikennevalojen ja katuvalaistuksen uusimisen.

Traficom on myöntänyt hankkeen ensimmäistä vaihetta varten avustusta enintään 1,7 miljoonaa euroa.

Liikennejärjestelyistä tiedotetaan tarkemmin urakan aikana. Pyöräteiden käyttöön vaikuttaa myös syksyllä aloitettava uuden musiikkitalon rakentaminen.

Suosittelemme