Hyppää sisältöön

Tampereen lukioihin kaavaillaan 900 uutta opiskelijapaikkaa vuoteen 2029 mennessä

Lukio-opiskelijoiden määrän ennustetaan kasvavan lähivuosina nopeasti Tampereella. Jo syksyksi 2024 on tulossa 90 aloituspaikkaa lisää.

Keltapunainen koulurakennus.
Hatanpään lukio siirtyy kesällä 2025 vapautuvaan, perusparannettuun kiinteistöön Pyynikintie 2:ssa. Arkistokuva. Kuva: Jouni Tanninen / Yle
Pasi Punkari

Lukio-opiskelijoiden määrä kasvaa Tampereella lähivuosina nopeasti. Palveluverkkoa selvittäneen työryhmän mukaan Tampereen lukioihin tarvitaan kaikkiaan noin 900 opiskelijapaikkaa lisää vuoteen 2029 mennessä.

Arvio pohjautuu Tampereen kaupungin strategian mukaiseen väestösuunnitteeseen ja seudun väestökehitykseen.

Lukiokoulutuksen aloituspaikkoja lisätään jo syksyllä 2024 kaikkiaan 90.

– Tamperelaisen lukiokoulutuksen suosio on suurta ja samalla kaupungissa on akuutti tarve uusille lukioaloituspaikoille, kertoo apulaispormestari Ilkka Sasi (kok.) tiedotteessa.

Ilkka Sasi (kok.) Tampereen kaupuginvaltuuston istuntosalissa.
Ilkka Sasi (kok.) toimii apulaispormestarina toukokuuhun 2025 asti. Kuva: Antti Eintola / Yle

Sasin toimikausi alkoi kesäkuun alussa ja hän toimii elinvoima- ja osaamislautakunnan puheenjohtajana ja apulaispormestarina 31. toukokuuta 2025 asti.

Lisätilaa tulossa Pyynikintielle

Hatanpään lukio siirtyy kesällä 2025 vapautuvaan, perusparannettuun kiinteistöön Pyynikintie 2:ssa. Tämä mahdollistaa lukion opiskelijamäärän lisäämisen 350 opiskelijalla.

Kaupungin neuvottelut myös uuden toimipisteen perustamisesta Hakametsä Sport Campukselta vuorattaviin tiloihin jatkuvat.

Uuteen lukion toimipisteeseen on tavoitteena saada tilat 550 uudelle opiskelijalle. Toimipiste olisi hallinnollisesti osa Sammon keskuslukiota.

Elinvoima- ja osaamislautakunta päätti keskiviikon kokouksessaan, että Hatanpään lukion nimi muuttuu muuton yhteydessä 1. elokuuta 2025 alkaen Pyynikin lukioksi.

Ennen tätä Pyynikintie 2:n kiinteistö toimii läheisen Tampereen lyseon lukion väistötilana, kun lyseon rakennuksessa tehdään perusparannus.

Pyynikin lukioon englanninkielinen linja

Pyynikin lukiossa alkaa elokuussa 2025 englanninkielinen lukiolinja. Englanninkielisestä linjasta hyötyvät opiskelijat, joiden suomen tai ruotsin kieli ei riitä lukio-opintojen alussa lukio-opiskeluun.

Linja tarjoaa mahdollisuuden jatkaa englanninkielisiä opintoja lukiokoulutuksessa myös niille opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet perusopetuksen englannin kielellä.

Linjasta tulee oma hakukohteensa, sen aloituspaikkojen määrä selvitetään ennen linjan alkamista.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme