Hyppää sisältöön

Simon Kirin miesten ykköspesisjoukkueen alkukausi ei ole mennyt suunnitelmien mukaan – pitkäaikainen pelinjohtaja vaihtui

Ennen kauden alkua joukkueen tavoitteena oli olla neljän parhaan joukossa runkosarjassa. Joukkue on tällä hetkellä sarjassaan toiseksi viimeisenä.

Mies katsoo eteenpäin, taustalla Simo River kyltti.
Pitkäaikainen pelinjohtaja Janne Anttila jätti tehtävänsä tällä viikolla. Kuva: Vesa-Pekka Hiltunen / Yle
Taina Nuutinen-Kallio
Avaa Yle-sovelluksessa

Simon Kirin miesten ykköspesisjoukkueen uudeksi pelinjohtajaksi on valittu Ilkka Hirvonen. Hän on toiminut vuonna 2022 Kempeleen Kirin naisten superpesisjoukkueen pelinjohtajana, sitä ennen myös Kempeleen Kirin miesten superpesisjoukkueen 2-pelinjohtajana sekä Oulun Lipon miesten ykköspesisjoukkueen pelinjohtajana.

Hirvosella on myös pitkä ura pelaajana Superpesiksessä, jossa hän debytoi kasvattajaseurassaan Imatran Pallo-Veikoissa kaudella 2000. Hän pelasi vielä kaudella 2016 superpesiskauden Oulun Lipossa.

Hirvonen aloittaa pelinjohtajana ensi lauantain kotitottelussa Kouvolaa vastaan.

Joukkueen pitkäaikainen pelinjohtaja Janne Anttila jätti tehtävänsä aikaisemmin tällä viikolla.

Simon Kirin puheenjohtajan Matti Enbusken mukaan pelinjohtajaa päätettiin vaihtaa, koska joukkueen alkukausi ei ole sujunut suunnitellusti. Ennen kauden alkua joukkueen tavoitteena oli olla neljän parhaan joukossa runkosarjassa ja sen myötä päästä ylempiin pudotuspeleihin taistelemaan paikasta Superpesikseen.

Joukkue on kuitenkin tällä hetkellä sarjassaan toiseksi viimeisenä. Ykköspesis on Suomen toiseksi korkein sarjataso.

Edit: 9.6.klo 10.30 Lisätty uuden pelinjohtajan nimi ja tiedot.

Suosittelemme