Hyppää sisältöön

Raholan liikuntakeskuksen yrittäjälle 20 000 euron uhkasakko Tampereella – törkyisissä tiloissa on paljon puutteita

Länsi-Tampereella sijaitsevaa Raholan liikuntakeskusta ei ole pantu kuntoon uhkasakosta ja kehoituksista huolimatta.

Nokian Krp:n kotikentän Raholan liikuntakeskuksen julkisivu keväällä 2021.
Raholan liikuntakeskuksessa on kuntosaleja, salibandy- ja futsalkenttiä sekä sulkapallokenttiä, jotka sopivat myös lentopallokentiksi. Arkistokuva. Kuva: Miikka Varila / Yle
Pasi Punkari

Länsi-Tampereella sijaitsevan Raholan liikuntakeskuksen halliyrittäjälle on määrätty maksuun 20 000 euron uhkasakko.

Alueellisen ympäristöterveydenhuollon jaosto päätti torstai-iltana kokouksessaan langettaa uhkasakon maksuun, koska kaikkia terveydensuojeluviranomaisen määräämiä toimia epäkohtien korjaamiseksi ei ollut tehty.

Uhkasakko aleni esitetystä 25 000 eurosta 20 000 euroon. Päätösesityksestä poistettiin siivouksen viikkokalenterin täydentämistä koskeva 5 000 euron uhkasakko, koska yritys toimitti sen terveydensuojeluviranomaiselle ennen päätöskäsittelyä.

Raholan liikuntakeskuksen tiloissa on todettu useita puutteita, joista voi aiheutua terveyshaittaa.

Vakavimmat puutteet koskevat kattovuotojen syyn selvittämistä ja korjaamista sekä ilmanvaihdon puhdistamista ja säätämistä.

Suomen Urheiluhallit oy on saanut useita kehotuksia epäkohtien selvittämiseksi ja korjaamiseksi. Terveydensuojeluviranomainen on tehnyt tiloihin tarkastuksia.

Kaupunki määräsi uhkasakon vuosi sitten

Tampereen kaupunki määräsi liikuntakeskuksen omistajalle huhtikuussa 2022 uhkasakon ja velvoitti Suomen Urheiluhallit siivoamaan ja kunnostamaan tilat.

Kaikkien korjausten takaraja oli tämän vuoden tammikuun lopussa.

Terveydensuojelun maaliskuussa tekemässä tarkastuksessa kävi ilmi, että siivous oli yhä puutteellista. Korjauksia ei ollut tehty eikä niistä ollut kirjallisia raportteja määräaikaan mennessä.

Suomen Urheiluhallien edustaja sanoo helmikuussa lähettämässään vastineessa muun muassa, että yrityssaneeraus esti ilmastoinnin nuohouksen viime syksynä. Yhtiö pyysi ilmastoinnin, katon ja kondensiovesien korjaustoimille lykkäystä kuluvalle kesälle.

Kaupunki katsoo, että toiminnanharjoittaja ei ole esittänyt vaatimusten noudattamatta jättämiseen riittävää syytä.

Terveydensuojelulain mukaan kunnan terveydensuojeluviranomainen voi tehostaa lain nojalla antamaansa kieltoa tai määräystä uhkasakolla.

Määräystä voidaan tehostaa myös uhalla, että tekemättä jätetty toimenpide teetetään laiminlyöjän kustannuksella tai toiminta keskeytetään.

Suomen Urheiluhallien yrittäjää epäillään törkeistä rikoksista toisessa yrityksessä, Keuruulla sijaitsevassa Amissa-leipomossa.

Viime vuonna sekä verottaja että työeläkeyhtiö Varma hakivat Suomen Urheiluhallit oy:tä konkurssiin, mutta hakemukset peruttiin.

Suosittelemme sinulle