Hyppää sisältöön

Tältä näyttää Lappeenrannan oma Walk of Fame – kivilaatoissa tuttuja nimiä Arvi Lindistä Pave Maijaseen

Arvi Lind otti kunnianosoituksen nöyrästi, mutta kiitollisena vastaan. Sateisesta ja kylmästä säästä huolimatta ensimmäisten muistolaattojen julkistustilaisuus keräsi yleisöä.

Tunnettu television uutistoimittaja ja poijun näköinen taideteos.
Tähtikadun sijainti tuo uutistoimittaja Arvi Lindille paljon muistoja 50-luvun Lappeenrannasta: ”Sen aikaiset iskelmät soivat muistojen kaijuttimista vieläkin.”. Kuva: Mikko Mykkänen / Yle
Mikko Mykkänen

Ensimmäiset viisi Meijän tähet -muistolaattaa julkaistiin torstai-iltapäivänä Lappeenrannassa.

Omat kaiverruksilla koristetut kivilaatat saivat kirjailija Laila Hirvisaari, uutistoimittaja Arvi Lind, muusikko Pave Maijanen, professori Juha Pyrhönen ja balettipedagogi Sonja Tammela.

Julkistustilaisuus houkutteli suuren yleisön Marian aukiolle epävakaasta säästä huolimatta.

Meijän tähet laattoja tavallisten kivilaattojen seassa. Taustalla ihmisjoukko.
Marian aukio veti puoleensa suuren yleisön epävakaasta säästä huolimatta. Kuva: Mikko Mykkänen / Yle

Arvi Lind edusti tapahtumassa muistolaattoja saaneita. Tilaisuus huipentuikin Lindin kiitospuheeseen, jossa hän muun muassa muisteli edesmennyttä Pave Maijasta.

– Olen erittäin nöyrästi kiitollinen tästä huomionosoituksesta. Totta kai se on miellyttävää, jos saa kansanpalvelijana kiitoksen siitä, että tekee työtänsä. Tämä on paljon miellyttävämpää kuin se, että olisi vihattu ja parjattu, toimittaja Arvi Lind kommentoi saamaansa muistolaattaa.

Tunnettu television uutistoimittaja lukemassa puhettaan.
Julkistustilaisuudessa kuultiin useita puheita sekä jousikvartetin soittoa. Arvi Lindin piti tilaisuudessa puheen. Kuva: Mikko Mykkänen / Yle

Meijän tähet -kokonaisuuden on suunnitellut korutaiteilija Tarja Tuupanen. Tähtikadun teemana on vesi ja veneily. Teema näkyy parhaiten kokonaisuuden keskellä olevasta poijun näköisestä patsaasta, josta löytää qr-koodin avulla lisätietoa tähtikadusta.

Mies ja nainen poistavat kankaan taideteoksen päältä. Taideteos näyttää poijulta ja siinä on qr-koodi.
Arvi Lind ja Eeva Arvela paljastamassa poijun näköistä patsasta. Kuva: Mikko Mykkänen / Yle

Meijän tähet -laatan saajia yhdistää se, että heillä on selkeä kytkös Lappeenrantaan sekä osaamista ja näkyvyyttä kulttuurin, urheilun tai tieteen saralla.

Arvi Lind on 40 vuotta kestäneellä toimittajaurallaan pitänyt Lappeenrantaa julkisuudessa. Lindin hyvä maine lappeenrantalaisten keskuudessa oli läsnä myös Meijän tähet -tilaisuudessa, sillä moni aukiolle saapunut halusi päästä tervehtimään häntä.

Tähtikadun nimen löytäminen vaati paljon hiomista. Arvi Lind on tyytyväinen lopulliseen Meijän tähet -nimeen.

– Meijän tähet on aika hyvä eteläkarjalaisen murteen muoto. Se on lempeä sanapari, aivan kuin joku pyytäisi syliin istumaan. Ja näinhän oma kotikaupunkini on tehnyt, Lind sanoo.

Kivilaatta jossa lukee uutistoimittaja Arvi Lind.
Uutistoimittaja Arvi Lind sai torstaina oman muistolaatan Meijän Tähet -tähtikadulle. Kuva: Mikko Mykkänen / Yle

Marian aukion tapahtuma kärsi huonosta säästä. Sateinen ja tuulinen päivä ei kuitenkaan karkottanut yleisöä, ja moni jäi kylmästä säästä huolimatta katsomaan tilaisuuden loppuun saakka.

Joukko ihmisiä sateelta suojassa pienen katoksen alla.
Osa yleisöstä ahtautui pienen katoksen alle suojaan. Monella oli sateenvarjo mukana. Kuva: Mikko Mykkänen / Yle

Voit keskustella aiheesta 10. kesäkuuta kello 23.00 asti.

Suosittelemme