Hyppää sisältöön

Florida dramaattiseen voittoon – jyrän alle jäänyt Matthew Tkachuk nousi esiin tärkeimmällä hetkellä

Florida Panthers pysyi pelissä mukana lähinnä maalivahtinsa loistavien otteiden ansiosta.

Katso ottelun voittomaali.
Simo Arkko

Florida Panthers kavensi jääkiekon NHL:n finaalisarjan, kun se voitti jatkoerässä Vegas Golden Knightsin maalein 3–2. Panthers kavensi Stanley Cup -finaalien otteluvoitot 1–2:een.

Ratkaisumaalin viimeisteli Carter Verhaeghe, kun jatkoerää oli pelattu reilut neljä minuuttia. Verhaeghe on ollut viime aikoina joukkueensa sankari, sillä viime kausi mukaan luettuna hän on tehnyt seitsemän voittomaalia pudotuspeleissä. Niistä neljä hän on tehnyt jatkoerissä.

Jatkoerävoitto oli Floridalle jo kevään seitsemäs.

Panthers pelasi finaalisarjan ensimmäisen ottelunsa kotiyleisön edessä. Floridan suomalaissentteri Anton Lundell kuvaili Yle Urheilulle, että joukkue sai äänekkäistä faneistaan lisäenergiaa.

– Emme antaneet liikaa paikkoja omiin, vaan olimme koko ajan pelaajien alla. Olimme koko ajan tilanteen päällä ja tuntui, että emme antaneet heille liikaa huippupaikkoja, Lundell tiivisti.

Huippupaikkoja oli kuitenkin useita. Ainoastaan Florida-vahti Sergei Bobrovski piti torjunnoillaan huolen, että peli pysyi tiukkana. Bobrovski otti kamppailussa monia huipputorjuntoja, joilla hän tarjosi Floridalle mahdollisuudet voittoon.

Bobrovsky torjuu Howdenin yrityksen.
Sergei Bobrovski venyi tässä tilanteessa Brett Howdenin laukauksen tielle. Kuva: Getty Images

Kolmannen finaalin maalikoosteen voi katsoa alla olevalta videolta.

Tkachuk jäi jyrän alle

Vaikka Floridan peli ei kulkenut hyökkäyspäässä, se roikkui pitkään tuloksessa kiinni. Lopulta joukkue myös venytti pelin jatkoerään, kun Matthew Tkachuk iski irtokiekon verkkoon.

– Meillä on ollut tiukkoja pelejä, mutta pystymme pelaamaan rennosti ja täysillä tiukoissa hetkissä. Se on joukkueen voimavara. Emme ala jännittämään, vaan laitamme enemmän höyryä koneeseen, Lundell tiivisti.

Tkachuk oli pelissä monessa mukana. Hän syötti avauserässä Brandon Montourin maalin ja jäi hetkeä myöhemmin Keegan Kolesarin taklauksen alle keskialueella.

Taklaus oli hyvin samankaltainen kuin Tkachukin taklaus toisessa pelissä Vegasin Jach Eicheliin.

Tkachuk pystyi nousemaan vaihtoaitioon, mutta hän pysyi tämän jälkeen pitkään pukukopin puolella ennen kuin palasi takaisin kaukaloon.

– Tkachuk ei pysty pelaamaan tasollaan. Se näkyy selvästi, että hänelle tuli tälli, Yle Urheilun asiantuntija Ismo Lehkonen kommentoi toisen erän jälkeen.

Vegas loisti ylivoimilla

Kummallekin tarjoutui ylivoimia, mutta Florida oli niissä Vegasia vaisumpi. Panthers ei saanut luotua juurikaan uhkaa ylivoimallaan toisin kuin Vegas, joka myös onnistui kahdesti viimeistelyssä.

Avauserässä onnistui Mark Stone, joka ohjasi viivavedon verkkoon. Myöhemmin toisessa erässä Jonathan Marchessault tälläsi suoraan Eichelin mainiosta syötöstä yläkulmaan.

Mark Stone tuulettaa maalia.
Vegasin kapteeni Mark Stone tuulettamassa avausmaalia. Kuva: Getty Images
Marchessault tuulettaa maalia.
Jonathan Marchessault pääsi juhlimaan Anton Lundellin nenän edessä. Kuva: Getty Images

Floridalla oli vaikeuksia ottelussa myös tasakentällisin.

– Floridalla ei riitä kärsivällisyys pelata toisteisesti hyvää ja laadukasta puolustuspelaamista henkilökohtaisesti ja viisikkotasolla. Varsinkin se näkyy suunnanmuutospelissä. Kun he hyökkäävät tai menevät omiin, selkä nousee pystyyn, Lehkonen kommentoi.

Floridan fani jännitti kolmannessa erässä.
Floridan tuska näkyi kolmannessa erässä myös kannattajissa. Kuva: Getty Images

Barkovin ketju yössä

Floridan kapteenin Aleksander Barkovin tehopisteet ovat jääneet finaaleissa piippuun. Barkov ei ole saanut ainuttakaan pistettä kolmessa ottelussa.

Suomalaissentterin peliin vaikuttivat varsinkin kolmannessa pelissä myös Barkovin ketjukavereiden heikot otteet. Anthony Duclair ja Carter Verhaeghe eivät pystyneet auttamaan suomalaista.

– Millä tavalla Florida löytää sellaiset pelaajat Barkovin ympärille, jotta hänestä saadaan tehoja irti? Hän yrittää ja yrittää, mutta peli näyttää jopa tuskaiselta, Lehkonen tiivisti.

Finaalisarja jatkuu sunnuntaiaamuna kello kolmelta Suomen aikaa. Ottelu on nähtävissä TV2:ssa ja Areenassa.

Suosittelemme