Hyppää sisältöön

Tapahtuma-areena Garden Helsinki etenee vihdoin päätöksentekoon

Garden Helsingin aluevarausta esitetään Helsingin kaupunkiympäristölautakunnalle 13. kesäkuuta. Rakentaminen olisi mahdollista aloittaa syksyllä 2024 ja se kestäisi neljä vuotta.

Helsinki Garden havainnekuva
Garden Helsinki tulisi sijoittumaan Helsingin jäähallin, Bolt Arenan ja Helsingin olympiastadionin läheisyyteen. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy
Eero Lassila

Taka-Töölöön suunniteltu tapahtuma-areena Garden Helsinki etenee päätöksentekoon. Hankkeen aluevarausta esitetään Helsingin kaupunkiympäristölautakunnalle 13. kesäkuuta.

Kaupungin ja varauksensaajan tavoitteena on minimoida ratkaisullaan Taka-Töölön hankealueen ulkopuolelta myytävien asuinrakennusoikeuksien määrä. Lopullisen päätöksen varauksesta tekee Helsingin kaupunginhallitus.

Projekti GH Oy:n toteuttaman monitoimiareenan ja siihen liittyvien toimitilojen ja asuntojen jatkosuunnittelua ja toteutusta varten valmisteltu jatkovaraus olisi toteutuessaan voimassa vuoteen 2025 saakka.

Garden Helsinkiin ollaan suunnittelemassa pysäköintihallia ja maan päälle sijoittuvia tiloja hotelleille, toimistoille, ravintoloille, liikunnalle, kulttuurille, muulle liiketoiminnalle ja asunnoille. Pääareenan kapasiteetti tulisi kattamaan 19 000 katsojaa konserteissa ja 15 000 katsojaa jääkiekossa.

Garden Helsingin rakentaminen olisi mahdollista aloittaa syksyllä 2024 ja se tulisi kestämään neljä vuotta. Projektiyhtiön mukaan Taka-Töölön hankealueen kokonaisinvestointi tulisi olemaan 640 miljoonaa euroa.

Garden Helsingin lisäksi hankkeeseen liittyy kaupungin omistuksessa oleva Helsingin jäähalli. Jäähalli on tarkoitus peruskorjata ja muokata 4 900 katsojan palloilu- ja tapahtuma-areenaksi, joka tulisi muuntumaan monipuolisesti kulttuuri- ja liikuntatiloiksi.

Hartaasti toivottu tapahtuma-areena

Helsingin kaupunkiympäristön toimialajohtaja Ville Lehmuskosken mukaan kaupungin strategisena tavoitteena on kohentaa Helsingin kilpailuasemaa kulttuurin, urheilun ja muiden suurtapahtumien isäntäkaupunkina.

– Viime aikoina Helsinki on menettänyt kilpailukykyään tapahtumatuotannoissa, ja uusi areena parantaisi asemaamme merkittävästi, kertoo Lehmuskoski.

Viime vuodet ovat olleet rankkoja Garden Helsingille.

– Pandemian pari vuotta, Ukrainan kriisi sekä rakentamisen kustannusten ja korkojen nousu ovat olleet verrattain raskaita myös Garden-projektille. Helsingin kaupungin kanssa on koko ajan käyty avointa ja rakentavaa keskustelua. Tästä on hyvä mennä eteenpäin, sanoo hankeyhtiön hallituksen puheenjohtaja Timo Everi.

Kuuntele, mitä hankeyhtiön puheenjohtaja, HIFK Hockey AB:n hallituksen puheenjohtaja Timo Everi kommentoi tapahtuma-areena Helsinki Gardenin tilanteesta.

Suosittelemme