Hyppää sisältöön

Rammsteinin asianajajat ryhtyvät vastatoimiin useiden naisten esittämistä seksuaalirikossyytöksistä

Yhtyettä on syytetty huumaamisesta ja naisiin kohdistetuista seksuaalista teoista.

Rammsteinin laulaja ja rumpali
Rammstein laulaja Till Lindemann kiistää syytökset. Kuva: ullstein bild - Brill/ All Over Press
Mira Kokko

Rammsteinin palkkaamat asianajajat kertovat ryhtyvänsä välittömästi vastatoimiin yhtyeen keulahahmoa Till Lindemannia, 60, vastaan esitetyistä seksuaalirikossyytöksistä, kertoo saksalaislehti Der Spiegel. Laulaja kiistää syytökset.

Useat naiset ovat esittäneet asiakkaastamme vakavia syytöksiä sosiaalisessa mediassa, kertoivat asianajajat Simon Bergmann ja Christian Schertz torstaina.

– On väitetty toistuvasti, että naisia olisi huumattu tyrmäystipoilla tai alkoholilla, jotta asiakkaamme voisi kohdistaa heihin seksuaalisia tekoja.

Asianajajat ilmoittivat ryhtyvänsä tämänkaltaisista syytöksistä välittömästi oikeustoimiin yksityishenkilöitä vastaan. Myös medioissa esitetyt tapahtumien kuvaukset aiotaan ottaa tarkasteluun. He painottavat, että syytökset aiheuttavat pysyviä ennakkoluuloja laulajaa kohtaan.

Useita syytöksiä nuorilta naisilta

Tapaus sai alkunsa, kun irlantilaisnainen syytti sosiaalisessa mediassa yhtyettä hänen huumaamisestaan Vilnan konsertin jatkoilla.

Viime päivinä useat naiset ovat syyttäneet laulajaa vallan väärinkäytöstä ja seksuaaliväkivallasta. Naiset ovat kuvailleet tilanteita, jotka ovat olleet heidän mielestään uhkaavia.

Nuoria naisia on valittu yleisön joukosta ja pyydetty konserttien aikana jatkoille yhtyeen kanssa. Naisten kuvailujen mukaan jatkoilla on ollut seksuaalisia tekoja.

Suosittelemme