Hyppää sisältöön

Poliisi paljasti vuosia kestäneen Subutex-kaupan Porissa – lääkkeitä myyty yli kymmenen tuhatta

Tapaus on yksi merkittävimmistä Satakunnan alueella paljastuneista Subutex-lääkkeisiin liittyvistä huumerikostutkinnoista, poliisi kertoo.

Subutex ja suboxone paketteja korvaushoitopoliklinikalla
Subutexia käytetään opioidiriippuvuuden hoitoon. Kuvituskuva. Kuva: Antti Kolppo / Yle
Jenni Joensuu
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisi on paljastanut Porissa vuosia jatkuneen laajan Subutex-lääkkeiden myynnin.

Esitutkinta sai alkunsa tammikuun lopulla, kun Lounais-Suomen poliisi otti Porin keskustassa epäillyn huumausainekaupan yhteydessä kiinni ulvilalaisen noin 30-vuotiaan pariskunnan.

Naisen ja miehen hallusta takavarikoitiin tuolloin amfetamiinia, Subutexia sekä runsaasti myös muita huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä.

Esitutkinnan perusteella pariskunta on myynyt suuria määriä Subutex-lääkkeitä noin neljän vuoden ajan naisen ylläpitämien Telegram- ja Wickr-pikaviestisovellusten myyntiryhmien kautta. Huumekauppaa käytiin pääasiassa Porin seudulla.

– Kokonaisuudessaan kyse on yli kymmenen tuhannen Subutex-lääkkeen myynnistä. Kaupankäynnistä saatu rikoshyöty on noin 200 000 – 300 000 euroa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Lindholm poliisin tiedotteessa.

Tapaus on poliisin mukaan yksi merkittävimmistä Satakunnan alueella paljastuneista Subutex-lääkkeisiin liittyvistä huumerikostutkinnoista.

Sekä naista että miestä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta, ja he ovat olleet esitutkinnan ajan tutkintavankeina. Esitutkinta siirtyy syyttäjälle lähikoina.

Suosittelemme