Hyppää sisältöön

Jyväskylän yliopiston uudeksi rehtoriksi on valittu Jari Ojala

Jari Ojala aloittaa Jyväskylän yliopiston rehtorina elokuun puolivälissä. Tehtävä tuli auki, kun Keijo Hämäläinen valittiin keväällä Tampereen yliopiston rehtoriksi.

Jari Ojala poseeraa tiiliseinän edessä.
Jari Ojala siirtyy Jyväskylän ylliopiston rehtoriksi dekaanin paikalta. Kuva: Petteri Kivimäki / Jyväskylän yliopisto
Heli Kaski
Avaa Yle-sovelluksessa

Jyväskylän yliopiston hallitus on valinnut tänään Jyväskylän yliopiston uudeksi rehtoriksi professori, filosofian tohtori Jari Ojalan.

Ojala toimii tällä hetkellä Jyväskylän yliopiston humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan dekaanina ja on vertailevan liiketoimintahistorian professori.

Ojala on toiminut myös tiedekunnan tutkimuksesta vastaavana varadekaanina vuosina 2018–2021 ja historian ja etnologian laitoksen johtajana 2008–2017.

Jyväskylän yliopiston rehtorina elokuun puolivälissä aloittava Ojala on myös johtanut useita talous- ja liiketoimintahistoriaan sekä merenkulun historiaan liittyviä tutkimushankkeita.

Ojala on toiminut lisäksi lukuisissa Jyväskylän yliopiston kehittämisryhmissä sekä matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvoston ulkopuolisena jäsenenä. Ojala on Kansallisarkiston neuvottelukunnan puheenjohtaja ja ollut Suomalaisen Tiedeakatemian hallituksen jäsenenä vuosina 2020–2022.

Tohtoriksi Jari Ojala on väitellyt Jyväskylän yliopistosta vuonna 1999. Nykyistä professuuriaan hän on hoitanut vuodesta 2009 alkaen.

– Hallituksen kokonaisarvioinnin perusteella Jari Ojalalla on erinomaiset edellytykset rehtorin tehtävään. Olemme vakuuttuneita, että hän johtaa Jyväskylän yliopiston toimintaa strategisesti ja pitkäjänteisesti, rakentaa yhteisöllisyyttä sekä hallitsee taloutta vastuullisesti, kertoo tiedotteessa Jyväskylän yliopiston hallituksen puheenjohtaja Antti Koivula.

Jari Ojala toteaa , että on hienoa päästä kehittämään Jyväskylän yliopistoa rehtorina yhdessä yliopistoyhteisön kanssa.

– Olemme monitieteinen sivistysyliopisto, jolla on paljon annettavaa sekä tutkitun tiedon että koulutuksen kautta yhteiskunnalle, jossa tarvitaan jatkossa yhä enemmän monialaisia osaajia. Keskeisiä tekijöitä tulevina vuosina ovat vetovoimaisen työ- ja opiskeluyhteisön vahvistaminen, tutkimuksen laatuun panostaminen sekä yhteistyö yhteiskunnan eri toimijoiden kanssa, sanoo Ojala.

Rehtorin toimikausi on viisi vuotta.

Jyväskylän yliopiston hallitus käynnisti rehtorihaun huhtikuussa.

Jyväskylän yliopistoa vuodesta 2017 lähtien johtanut Keijo Hämäläinen valittiin maaliskuussa Tampereen yliopiston uudeksi rehtoriksi.

Jyväskylän yliopiston rehtorin tehtävää haki määräaikaan mennessä kaikkiaan kymmenen henkilöä.

Juttua päivitetty ja lisätty Jari Ojalan kuva kello 10.46

Suosittelemme