Hyppää sisältöön

Muuruveden palon sytyttämisestä epäiltyä noin 30-vuotiasta miestä ei ole päästy vielä kuulemaan

Palon yhteydessä kätensä loukannut mies on tällä hetkellä sairaalahoidossa.

Tulipalossa tuhoutunut rivitalo.
Rivitalo tuhoutui palossa kokonaan. Kuva: Petri Julkunen / Yle
Marianne Mattila
Avaa Yle-sovelluksessa

Itä-Suomen poliisi jatkaa Muuruvedellä keskiviikkoiltana tapahtuneen rivitalopalon tutkintaa. Epäilty on noin 30-vuotias talon asukas. Alustavassa puhuttelussa hän on myöntänyt teon.

Epäselvää edelleen on, onko hän ollut osoitteessa kirjoilla. Häntä päästäneen kuulemaan perjantain aikana. Kuulemisessa pyritään selvittämään sytyttikö epäilty palon tahallaan.

Poliisista kerrotaan, että epäilty mieshenkilö oli tapahtumahetkellä sekava ja vahvasti päihteiden vaikutuksen alainen. Hän loukkasi myös kätensä palossa. Poliisilla on tällä hetkellä käsitys, että hän oli myös yksi hätäkeskukseen palosta ilmoittaneista henkilöistä.

Rivitalon paloa tutkitaan tuhotyönä.

Muuruveden Oppipolulla sijaitsevan rivitalon yhdessä huoneistossa syttynyt palo pääsi leviämään talon ullakolle, jossa ei ollut osastointia. Osastoinnin puuttumisen takia palo levisi koko rakennukseen ullakon kautta.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle koko rivitalon ullakko oli tulessa.

Kymmenen huoneiston rivitalon neljässä asunnossa asui kussakin yksi asukas. Kolme asukasta evakuoitiin vastapaiseen huoneistohotelliin. Palossa ei tapahtunut henkilövahinkoja.

9.6. klo 15.24 lisätty lause: Alustavassa puhuttelussa hän on myöntänyt teon.

Suosittelemme sinulle