Hyppää sisältöön

Suomalaislentokoneita osallistui venäläiskoneiden tunnistamiseen Suomenlahdella yhdessä Nato-liittolaisten kanssa

Britannian ilmavoimien mukaan tunnistuslentoja oli torstaina ja perjantaina. Suomen, Ruotsin, Britannian, Portugalin ja Romanian ilmavoimien koneet osallistuivat operaatioon.

Venäjän ilmavoimien SU-27 hävittäjä.
Venäjäläinen SU-27 hävittäjä. Arkistokuva vuodelta 2018. Kuva: Ilmavoimat / Handout
Tom Kankkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Britannian ilmavoimien mukaan Suomenlahden ja Pohjois-Itämeren yllä lensi torstaina ja perjantaina useita venäläiskoneita.

Ruotsin ja useiden Nato-maiden ilmavoimien hävittäjät seurasivat venäläiskoneita, joiden joukossa oli tiedustelukone, kaksi kuljetuskonetta, kolme hävittäjää ja muutama pommikone

Brittitietojen mukaan Suomen ilmavoimat oli mukana tunnistuslennolla tänään.

Venäläiskoneet pysyivät kansainvälisessä ilmatilassa ja ainakin osa niistä oli matkalla Venäjän Kaliningradin tukikohtaan.

Britannian ilmavoimien mukaan venäläiset eivät olleet ilmoittaneet koneiden liikkeistä etukäteen lentotiedotusalueiden sääntöjen mukaan.

Venäläiskoneiden seuraamiseen osallistuneet romanialais- ja portugalilaishävittäjät nousivat ilmaan liettualaisesta lentotukikohdasta, brittikoneet Virosta.

Nato vastaa Baltian maiden ilmapuolustuksesta ja sen lisäksi Natolla on tällä hetkellä käynnissä laivastoharjoitus Itämerellä.

Tunnistuslennoista kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lähteet: RAF, AFP

Suosittelemme