Hyppää sisältöön

Simolle viime vuodelta ylijäämää lähes 1,6 miljoonaa euroa – tulos ylitti odotukset

Viimeinen sote-vuosi yllätti positiivisesti, kun kustannukset alittuivat budjettiarviosta huomattavasti. Verotuloja kertyi ennakoitua enemmän.

Simon kunnanjohtaja Vivi Marttila
Simon kunnanjohtaja Vivi Marttila sanoo, että viimeinen sote-vuosi yllätti myönteisesti ja se näkyy tuloksessa. Ylijäämää kertyi yli puolitoista miljoonaa euroa, kun summaksi talousarviossa ennakoitiin alle puolta miljoonaa. Kuva: Antti Ullakko / Yle
Pirkko Kukko-Liedes

Simon viime vuoden taloudellinen tulos oli ennakoitua selvästi parempi. Ylijäämää kertyi lähes 1,6 miljoonaa euroa eli yli 1,1 miljoonaa enemmän kuin budjetissa arvioitiin. Simon kunnalla on taseessa nyt ylijäämää yli 4,2 miljoonaa euroa.

– Tulos ylitti kaikki odotukset, kun sote-kustannuksiin liittyi niin suurta epävarmuutta koko viime vuoden ajan, luonnehtii kunnanjohtaja Vivi Marttila.

Sote-kustannukset yllättivät lopulta myönteisesti: ne alittivat talousarvion peräti yli 1,1 miljoonalla eurolla.

Erikoissairaanhoitoon oli talousarviossa varattu viisi miljoonaa euroa, mutta rahaa meni 4,53 miljoonaa euroa.

Kunnan henkilöstömenot sen sijaan ylittivät alkuperäisen talousarvion runsaalla 284 000 eurolla. Syynä oli edelleen korona sekä koulutoimen ja varhaiskasvatuksen sijaisten suuri määrä. Myös tarvikeostoissa tuli ylitystä, 160 000 euroa.

Verotuloja kunta sai yhteensä 13,8 miljoona euroa, mikä ylitti talousarvion puolella miljoonalla eurolla. Toimintatuloja saatiin 482 000 euroa enemmän kuin talousarviossa oli ennakoitu.

Suosittelemme