Hyppää sisältöön

Oulun poliisilaitoksen liikennevalvonnassa tavanomainen tehovalvontaviikonloppu – 88 ylinopeussakkoa Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla

Kovia ylinopeuksia mitattiin muun muassa Oulussa, kun kuljettaja ajoi 156 kilometrin tuntivauhtia 60 kilometriä nopeusrajoitusalueella.

Nopeusvalvonnassa käytettävä tutka poliisin kädessä
Poliisi valvoi liikennettä 9.–11. kesäkuuta Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella. Kuva: Petteri Sopanen / Yle
Pekka Loukkola

Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla poliisi antoi kolmen päivän aikana yhteensä 88 sakkoa ja 29 liikennevirhemaksua ylinopeutta ajaneille.

Oulun poliisilaitos kirjasi viikonlopun aikana 17 ilmoitusta vakavasta piittaamattomuudesta ja viisi ilmoitusta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisi valvoi tehostetusti kovia ylinopeuksia perjantaista sunnuntaihin. Tarkkailussa olivat erityisesti pääteillä kovaa ylinopeutta ajavat.

Ylikomisario Tommi Heikkilän mukaan sakkomäärät ovat varsin odotettuja.

– Näin voi todeta. Aina kun tehovalvontaa tehdään, jää poliisin haaviin aika lailla sama määrä kuljettajia. Viime viikonloppu ei tähän tuonut mitään uutta, ikävä kyllä. Määrä on samaa luokkaa kuin aikaisemmilla valvontakerroilla, kertoo Heikkilä.

Törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta poliisi teki viisi ilmoitusta. Vakavaa piittaamattomuutta osoittavia kuljettajia poliisi tapasi 17, joista kolme oli 17-vuotiaita poikkeusluvan saaneita. Ajokieltoon joutui yhteensä 33 kuljettajaa, joista kuusi oli poikkeusluvan saaneita.

Eräs poikkeusluvan saanut auton kuljettaja osoitti ensin vakavaa piittaamattomuutta Oulun Pohjantiellä, ja tunnin kuluttua poliisipartio mittasi saman kuljettajan ajavan 156 kilometrin tuntivauhtia, kun nopeusrajoitus oli 60 kilometriä tunnissa. Kempeleessä taas nuori moottoripyörän kuljettaja ajoi 110 kilometrin tuntivauhtia, kun nopeusrajoitus oli 40 kilometriä tunnissa.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme