Hyppää sisältöön

Sanomalehti Karjalainen irtisanoo kaksi ja lomauttaa koko toimituksen

Karjalainen Syke -radiokanavan juontaminen aiotaan jatkossa ulkoistaa.

Sanomalehti Karjalaisia on nipussa rullakossa.
Sanomalehti Karjalainen on monen muun maakuntalehden tapaan hakenut säästöjä lopettamalla paperisen sunnuntainumeronsa. Kuva: Jouki Väinämö / Yle
Ilkka Ritvanen

Sanomalehti Karjalainen irtisanoo muutosneuvotteluiden päätteeksi kaksi työntekijää. Irtisanomiset kohdistuvat lehden Karjalainen Syke -radiokanavaan.

Pohjois-Karjalassa ilmestyvä Karjalainen kertoo asiasta verkkosivuillaan.

Lisäksi koko toimituksen henkilöstö eli neljäkymmentä henkilöä lomautetaan enintään viideksitoista päiväksi elo-joulukuussa. Karjalaisen toimitus sijaitsee Joensuussa.

Karjalainen suunnittelee myös ulkoistavansa Radio Sykkeen juontotyön ulkopuoliselle palveluntarjoajalle.

Yhtiön kertoo, että irtisanomisilla ja lomautuksilla saadaan tänä vuonna 120 000 euron säästöt ja ensi vuoden alusta pysyvät 180 000 euron vuotuiset säästöt.

Karjalainen kertoi toukokuussa, että sen liikevaihto on alkuvuonna laskenut ja etenkin mainosmarkkina hiipunut. Lehti lopetti paperisen sunnuntainumeronsa julkaisemisen huhtikuussa.

”Lyhytnäköistä ja kuormittavaa”

Pohjois-Karjalan journalistiyhdistyksen hallitus pitää Karjalaisen säästöratkaisuja lyhytnäköisinä ja henkilöstöä kohtuuttomasti kuormittavina. Sen mukaan lehden toimitus on panoksellaan kasvattanut lehden digitilausten määrää.

– Hyvän kehityksen turvaaminen vaatii lupauksen mukaisesti runsasta ja ennen kaikkea paikallista sisältöä. Sen tekeminen on todellisuudessa ennen pitkää vaakalaudalla, mikäli työnantaja ei ymmärrä panostaa kaikkein tärkeimpään: osaaviin tekijöihin, yhdistyksen lähettämässä kannanotossa todetaan.

Suosittelemme