Hyppää sisältöön

Kajaanin seurakunta myy Lehtikankaan seurakuntakeskuksen – ostajat aikovat kunnostaa tilat vuokrattavaksi

Ostajien suunnitelmissa on vuokrata rakennuksesta tiloja yrityksille, yhdistyksille ja yksityisille. Vanhasta kirkkosalista kaavaillaan vuokrattavaa juhlatilaa.

Seurakuntakeskuksen katolla on risti.
Rakennuksen julkisivuun ei ole suunnitteilla muutoksia, vain katolla oleva risti ja kirkonkellot poistetaan. Kuva: Tiia Korhonen / Yle
Tiia Korhonen

Kajaanin seurakunta myy Lehtikankaan seurakuntakeskuksen.

Kirkkovaltuusto hyväksyi kaupan torstai-iltana yksimielisesti. Myyntihinta on 25 000 euroa. Kauppaan sisältyvät tontti, seurakuntakeskus, rivitalo ja autotalli sekä sähkö-, vesi-, ja viemäriliittymät.

Kajaanilaiset ostajat Jyrki Väisänen ja Ella Hämäläinen suunnittelevat remontoivansa rakennuksen ja vuokraavansa siitä tiloja yrityksille, yhdistyksille ja yksityisille esimerkiksi koulutus- ja juhlatiloiksi. Väisänen on Kajaanin Pihapuu Oy:n yrittäjä ja kiinteistövuokraus tapahtuisi yrityksen Honkatilat -apunimen alla.

– Rakennuksen julkisivuun ei ole suunnitteilla muutoksia, vain katolla oleva risti ja kirkonkellot poistuvat. Pihan parkkialue ja päärakennuksen keittiötilat ovat toimivat, ja vanhaan kirkkosaliin mahtuu tapahtumiin toistasataa ihmistä, Väisänen kertoo.

Lehtikankaan seurakuntakeskus on rakennettu 54 vuotta sitten ja sen juhlasali vihittiin kirkoksi 28 vuotta sitten. Seurakunta laittoi kiinteistön myyntiin huutokauppasivustolle, koska tilat olisivat vaatineet ison remontin ja niiden käyttö on vähentynyt.

Seurakunnan alkuperäinen tavoitehinta seurakuntakeskuksesta oli 50 000 euroa. Väisänen ja Hämäläinen tarjosivat kiinteistöstä huutokaupassa reilut 10 000 euroa, mutta sitä ei hyväksytty, joten he tekivät siitä myöhemmin uuden ostotarjouksen.

Kirkkovaltuuston hyväksymä myyntipäätös etenee vielä tuomiokapituliin lausunnolle ja kirkkohallituksen vahvistettavaksi.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme