Hyppää sisältöön

Poliisi on ottanut kiinni seitsemän epäiltyä bussikuskin puukotukseen liittyen

Tutkinta jatkuu Itä-Uudenmaan poliisissa epäiltyjen kuulusteluilla.

Poliisiauto pyörätien varrelle.
Kuva ei liity tapaukseen. Kuva: Birgitta Vuorela / Yle
Eero Lassila

Itä-Uudenmaan poliisi on ottanut kiinni seitsemän epäiltyä, joiden epäillään syyllistyneen Vantaan Länsimäessä 11.6. sunnuntain vastaisena yönä sattuneeseen bussikuskin puukotukseen ja kahteen sivulliseen kohdistuneeseen väkivaltaan.

Poliisi on tehnyt kiinniottoja eri puolilla pääkaupunkiseutua tämän ja eilisen päivän aikana.

Rikosnimikkeet ovat tarkentuneet tutkinnan edetessä. Tapauksia tutkitaan tapon yrityksenä ja kahtena törkeänä ryöstönä.

– Näiden vakavien väkivallantekojen tutkinta jatkuu Itä-Uudenmaan poliisissa nyt muun muassa epäiltyjen kuulusteluilla sekä muilla poliisin tutkintatoimilla, tutkinnajohtaja rikoskomisario Lauri Rantalainen toteaa poliisin tiedotteessa.

Väkivallanteko tapahtui varhain aamuyöllä noin kello 02.30 Vantaan Kuulakujalla, Länsimäen kaupunginosassa.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun 95N-linjaa ajaneen bussin kuljettaja oli puuttunut noin kuuden henkilön nuorisojoukon aiheuttamaan kovaan meteliin bussissa.

Tämän seurauksena joukko kävi kuskin kimppuun nyrkein. Lisäksi he löivät kuskia teräaseella, josta kuljettajalle aiheutui syvä haava käteen.

Bussi oli pysähtyneenä pysäkillä, missä kaksi henkilöä oli odottamassa toista bussia. Henkilöt menivät rauhoittelemaan tilannetta, jolloin bussikuski pääsi ajamaan paikalta pois.

Bussista poistunut nuorisoporukka oli lähtenyt tilannetta rauhoittelemaan tulleen kaksikon perään, tavoittanut heidät ja alkanut pahoinpitelemään myös heitä.

Suosittelemme