Hyppää sisältöön

Halkokarin monitoimitalon sisällöstä kysytään vielä kerran Kokkolan kaupunginvaltuustolta

Esitys päiväkodin, esiopetuksen ja 1-9 luokkien perusopetuksen yhdistämisestä saman katon alle hylättiin tiukassa äänestyksessä.

Valkoinen vanha koulurakennus, taystalla matalia punaisia koulurakennuksia. Keskellä puu- ja pensasistutuksia.
Halkokarin koulun keittiö ja ruokala sijaitsevat vanhassa, valkeassa rakennuksessa. Kuva: Raila Paavola / Yle
Ari Vihanta

Kokkolan kaupunginhallituksen oli määrä lyödä lukkoon Halkokarille suunniteltavan monitoimitalon toiminnat maanantain kokouksessaan. Kaupunginjohtajan esityksen mukaan rakennukseen olisi sijoitettu päiväkoti, esiopetus sekä koululuokat 1-9.

Oliver Pietilä (kesk.) kuitenkin esitti, että viitesuunnitelma hylätään ja kaupunginvaltuustolta haetaan uusi näkemys viitesuunnitelmaan, joka muun muassa määrittää rakennukseen tulevat toiminnot. Esitystä kannatti muun muassa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Innanen (kesk.).

Pietilän esitys voitti kaupunginjohtajan esityksen äänin 7–5.

Kaupunginhallitus päätti kuitenkin samalla, että nykyistä Halkokarin päiväkotia ei peruskorjata ja vuokratiloista luovutaan. Hanke päätettiin nimetä Halkokarin kouluksi ja päiväkodiksi.

Uuden käänteen vuoksi kaupunginhallitus ei nimennyt vielä suunnittelutoimikuntaa hankkeelle. Sen sijaan hankkeen vaatima asemakaavan muutosprosessi käynnistettiin.

Suunnitellun aikataulun mukaan rakennusurakointi alkaisi vanhojen rakennusten purkutöillä elokuussa 2025. Uuden rakentaminen alkaisi alkuvuodesta 2026, rakennustöiden arvioidaan kestävän noin kaksi vuotta.

Nyt hylätyn viitesuunnitelmaan sisältyvän alustavan huo­ne­ti­la­oh­jel­man mukaan päiväkoti olisi sisältänyt neljä ryhmää 0-4-vuotiaille, kolme esiopetusryhmää 5-vuotiaille ja kolme esiopetusryhmää 6-vuotiaille. Koulu olisi ollut nykyisen oppilasennusteen pohjalta kolmisarjainen. Lisäksi sekä päiväkodin että koulun puolella olisi tarvittavat erityisopetuksen tarvitsemat tilat.

ø

Suosittelemme sinulle